Lăzăroiu: Prigoană va candida din partea PDL-UNPR la Bucureşti. Vanghelie nu îl susţine pe Oprescu

Fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că Silviu Prigoană va candida din partea unei alianţe PDL-UNPR la Primăria Capitalei şi că este "aberant să cauţi cu trei luni înainte de alegeri un candidat", disputele făcând rău formaţiunii.

512 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Prigoană va candida din partea PDL-UNPR la Bucureşti. Vanghelie nu îl susţine pe Oprescu

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax foto)

"PDL-ul nu are oricum alt candidat decât Silviu Prigoană, iar Prigoană sigur că-şi permite să spună că nu va candida din partea PDL, pentru că el va candida de fapt din partea unei alianţe între PDL şi UNPR. Deci n-a spus nimic fals, dar probabil tot el va rămâne candidatul, pentru că nu au altul, el este cel mai bine clasat", a susţinut Lăzăroiu la RFI.

El crede că genul acesta de dezbatere - distincţia permanentă între "intelectualii şi neintelectualii" partidului- face foarte rău formaţiunii şi politicii, în general.

"Asta-i o discuţie care măreşte clivajul acesta fals între cei care vin din zona societăţii civile şi se numesc intelectuali şi cei care sunt în general oameni de partid sau oameni care vin din business şi fac politică. N-ajută pe nimeni genul acesta de discuţii", a mai spus Lăzăroiu la RFI.

Lăzăroiu consideră că este "aberant să cauţi cu trei luni înainte de alegeri un candidat". "N-au altul, pentru că partidul caută candidatul cu trei luni înainte de alegeri, ceea ce nu cred că se întâmplă în nici o ţară din lumea asta", continuă sociologul.

În opinia lui Lăzăroiu, "cartea pe care o pot juca şi PDL şi Prigoană (...) se numeşte primarii de sector".

"Sorin Oprescu are prima şansă, în mod evident, dar nu are sectoarele. PDL şi UNPR în momentul acesta au cinci sectoare din şase, primari care îşi vor susţine alianţa PDL-UNPR şi candidatul la Primăria Generală. Probabil că vor exista bucureşteni care vor vota cu Onţanu, UNPR plus PDL şi Oprescu, dar vor fi puţini, pentru că, în general, primarii de sector vor ieşi şi vor spune: eu sunt Onţanu, votaţi-mă pe mine şi pe Prigoană, UNPR-PDL, ca să avem majoritate în Consiliu şi să putem face ceva în sectorul vostru. Candidaţii de sector nu trebuie ignoraţi ca popularitate, ei stau foarte bine în sectoarele lor şi oamenii în general sunt chiar mai ataşaţi de primarul de sector decât de primarul general", mai spune Lăzăroiu.

Potrivit acestuia, Marian Vanghelie nu îl va susţine pe Sorin Oprescu la Primăria Capitalei.

"Am zis cinci sectoare din şase, pentru că sunt convins că Vanghelie nu-l va susţine pe Oprescu, pentru că şi el are nevoie de susţinere în sectorul lui. Şi atunci, cinci sectoare din şase nu e puţin. Se va vota pe linie în bună parte şi Oprescu are şansa să piardă votul din cauza sectoarelor. Nu sunt convins nici că Andrei Chiliman va juca în favoarea lui Oprescu. Chiliman e greu de bătut la Sectorul 1 şi nu e în relaţiile cele mai bune cu conducerea partidului, cu PNL-ul. Şi cu Oprescu a mai avut mici fricţiuni. Nu e un om care să facă un joc impus, el poate să joace liber în campania asta, pentru că are şanse mari să câştige", conchide Sebastian Lăzăroiu.

Silviu Prigoană stă cel mai bine în sondajul făcut de PDL pentru Primăria Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid, care au precizat că democrat-liberalii discută însă şi varianta unui independent care să reprezinte PDL şi UNPR în alegerile pentru Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici