Leonard Orban, numit consilier prezidenţial

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, luni, pe fostul comisar european Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene.

94 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban, numit consilier prezidenţial

Leonard Orban, numit consilier prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 8 martie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Până acum, funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene nu era curpinsă în aparatul prezidenţial. Exista Departamentul pentru Relaţii Internaţionale, condus de consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu.

Leonard Orban are vârsta de 49 de ani. După aderarea României la UE, el a devenit comisar european pentru Multilingvism. Orban a depus jurământul de învestitură în funcţia de comisar european la 22 ianuarie 2007, la Luxemburg. Portofoliul multilingvismului, acordat lui Leonard Orban, cuprindea traducerile, interpretarea şi oficiul pentru publicaţii oficiale al Uniunii Europene.

Anterior, începând cu anul 2004, Leonard Orban a ocupat succesiv funcţiile de secretar de stat în Ministerul Integrării Europene şi negociator-şef cu Uniunea Europeană.

Leonard Orban a semnat în calitate de negociator-şef cu Uniunea Europeană, împreună cu preşedintele României, primul-ministru şi ministrul Afacerilor Externe, Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană, la 25 aprilie 2005, într-o ceremonie desfăşurată în Luxemburg.

Orban este Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României", acordat în 2002 pentru contribuţia adusă integrării României în NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici