Liberalii discută în DP programul economic, priorităţi legislative şi sancţiuni în cazul Baia Mare

Liberalii discută, sâmbătă, în Delegaţia Permanentă, despre noul program politic şi economic care urmează să fie adoptat în septembrie, vor adopta o rezoluţie pe OUG 63 şi vor decide dacă deputatul Cherecheş şi viceprimarul din Baia-Mare vor fi excluşi din partid pentru încălcarea Statutului.

17 afișări
Imaginea articolului Liberalii discută în DP programul economic, priorităţi legislative şi sancţiuni în cazul Baia Mare

Liberalii discută în DP programul economic, priorităţi legislative şi sancţiuni în cazul Baia Mare (Imagine: Razvan Chririta/Mediafax Foto)

Potrivit ordinii de zi a şedinţei, conducerea PNL le va prezenta liberalilor, în DP, programul liberal pentru România, program care a fost discutat de principiu şi în BPC şi CNEx, vineri.

Pe lângă noul program politic-economic care urmează să fie suspus dezbaterii în teritoriu şi adoptat la o DP ulterioară, în luna septembrie, reprezentanţii PNL vor avea o dezbatere despre situaţia politică internă şi strategia politică de urmat pentru începutul sesiunii parlamentare din toamnă, în vederea înlăturării Guvernului Boc.

În plus, conform ordinii de zi, liberalii vor tranşa şi scandalul de la Baia-Mare şi vor decide dacă deputatul Cătălin Cherecheş şi viceprimarul Zamfir Ciceu vor fi excluşi din partid pentru încălcarea Statutului, aşa cum propune conducerea filialei dar şi Biroul Politic. Motivul excluderii are la bază acţiunile politice ale lui Cherecheş şi Ciceu care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie.

Pe de altă parte, liberalii vor mai discuta şi vor adopta o rezoluţie pentru OUG 63 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.

Un alt subiect care va fi discutat la DP vor fi două informări, una legată de programul lesgislativ al grupurilor parlamentare pentru sesiunea de toamnă, dar şi o informare în legătură cu modul de achitare a obligaţiilor financiare stabilite conform statutului PNL pentru parlamentarii formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici