Lider ALDE, despre „războiul civil” din PSD: Avem o coaliţie între partide, nu între persoane

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, miercuri seara, că între ALDE şi PSD există o înţelegere politică ”între partide, nu între persoane”, motiv pentru care liderii formaţiunii nu au ce comenta despre situaţia din PSD.

2082 afișări
Imaginea articolului Lider ALDE, despre „războiul civil” din PSD: Avem o coaliţie între partide, nu între persoane

Lider ALDE, despre situaţia din PSD: Avem o coaliţie între partide, nu între persoane

”Între ALDE şi PSD există o înţelegere politică, o coaliţie între partide, nu între persoane. De aceea consider că nu avem ce comenta pe marginea a ceea ce se întamplă în acest moment în PSD”, a scris Marian Cucşa pe pagina sa de Facebook.

Partidul Social Democrat se reuneşte vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30, într-o şedinţă de Comitet Executiv Naţional.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a citit întreaga scrisoare a nemulţumiţilor din PSD, dar din câte a înţeles a reieşit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziţia şi SPP:

"Din cât am citit am înţeles care este cea mai mare supărare din acea scrisoare - să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de Opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şui nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice într-un guvern politic. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă îşi dă demisia, Dragnea a răspuns: "Am zis că vorbim după (n.r.: şedinţa CEx)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici