Lider PCM: UDMR e ca fetele rele din Cenuşăreasa, încearcă fără succes să reprezinte maghiarii

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune, referitor la unele declaraţii ale lui Kelemen Hunor, că UDMR seamănă cu "fetele rele din Cenuşăreasa, care nu au reuşit să încalţe pantoful din sticlă", şi anume încearcă să reprezinte maghiarii, dar fără succes.

535 afișări
Imaginea articolului Lider PCM: UDMR e ca fetele rele din Cenuşăreasa, încearcă fără succes să reprezinte maghiarii

Kelemen Hunor(Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, afirmaţiile liderului UDMR Kelemen Hunor, care a susţinut că statutul minorităţilor şi obţinerea autonomiei culturale rămân prioritatea legislativă a Uniunii în acest an, fără a menţiona autonomia teritorială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Kelemen Hunor vorbeşte doar despre statutul minorităţilor şi despre autonomia culturală, dar ce se întâmplă cu autonomia teritorială? În campania electorală din 2008 sub logo-ul UDMR se citea peste tot numai despre autonomia teritorială", a spus Kulcsar Terza.

În opinia acestuia, UDMR se află într-o poziţie în Guvern din care ar putea promova legi importante pentru comunitatea maghiară.

"UDMR este într-o poziţie bună în Guvern, dar acolo nu reprezintă interesele maghiarilor, ci doar propriile interese şi pe cele ale Guvernului", a spus Kulcsar Terza.

Potrivit acestuia, reprezentarea UDMR seamănă cu povestea celor două fete rele din "Cenuşăreasa", care s-au străduit fără succes să încalţe pantoful din sticlă.

"Aşa face şi UDMR, încearcă mereu să reprezinte interesele maghiarimii, dar nu reuşeşte", a conchis preşedintele PCM Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici