Lider PNL Covasna: Dacă problemele în USL persistă, iau în considerare suspendarea protocolului

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, afirmă că pe plan judeţean există "o serie de nesincronizări în USL", iar dacă problemele vor persista, nu exclude varianta suspendării protocolului alianţei în Covasna.

503 afișări
Imaginea articolului Lider PNL Covasna: Dacă problemele în USL persistă, iau în considerare suspendarea protocolului

Lider PNL Covasna: Dacă problemele în USL persistă, iau în considerare suspendarea protocolului (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Senatorul Marius Obreja a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că există "o serie de nesincronizări" pe plan judeţean în USL, dar este de acord cu liderul PSD Covasna, Horia Grama, că acestea trebuie rezolvate prin dialog.

"Sunt de acord că trebuie să discutăm problemele ivite şi să le lămurim. Noi am fost mereu deschişi la dialog. Lucrurile merg din ce în ce mai greu, iar dacă problemele persistă, voi lua în considerare şi varianta suspendării protocolului pe plan judeţean. Evident, voi respecta toate procedurile, anunţând iniţial conducerea centrală a partidului", a spus preşedintele PNL Covasna.

Obreja a afirmat că PNL Covasna nu a avut la nivel local niciun fel de dialog cu PC, iar în ceea ce priveşte PSD, "cel puţin pe perioada Guvernului Ponta 2", colaborarea este "din ce în ce în mai slabă".

Conducerea PNL Sfântu Gheorghe ceruse explicaţii PSD privind susţinerea unui reprezentant UDMR la conducerea educaţiei în judeţul Covasna.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, declara recent că "după 16 ani de imobilism" a venit vremea schimbărilor şi că liberalii vor continua să ceară demisia şefului ISJ, Keresztely Irma.

Totodată, Guruianu susţinea că la dezbaterea despre regionalizare, de la Balvanyos, din urmă cu aproape două săptămâni, reprezentanţii PSD au fost "foarte interesaţi de părerile celor de la UDMR şi foarte puţin interesaţi de părerile celor de la PNL", adăugând că liberalii nu au fost invitaţi la eveniment.

În replică, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a atras, vineri, atenţia preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, că dacă liberalii au "nemulţumiri în problemele judeţene", să le discute în cadrul USL, nu să "arunce tot felul de poveşti" prin presă.

Grama a criticat "ieşirile" liderului PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, "care vrea să fie şi el ceva, îşi dă cu părerea, dar o face foarte prost".

În ceea ce priveşte şefia ISJ Covasna, Grama le reamintea liberalilor că, în conformitate cu protocolul de colaborare pe plan local, inspectoratul cade în sarcina PNL şi inspectorul şcolar general în "mod special".

"Nu ştiu de ce domnul Guruianu ne bagă pe noi în chestiunea aceasta. Dacă au argumentele necesare, nu înţeleg de ce nu se duc la forurile lor superioare şi nu să ne spună nouă prin presă că are nu ştiu ce nemulţumiri", spunea Horia Grama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici