Liderul deputaţilor UDMR: Uniunea nu va vota legea votului prin corespondenţă

UDMR nu va vota legea votului prin corespondenţă, a declarat luni liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, precizând că Uniunea nu este de acord cu acest sistem şi că, în aceste condiţii, actul normativ nu va trece de Parlament.

287 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor UDMR: Uniunea nu va vota legea votului prin corespondenţă

Liderul deputaţilor UDMR: Uniunea nu va vota legea votului prin corespondenţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sută la sută nu vom vota legea votului prin corespondenţă. Nu va trece (legea -n.r.) pentru că nu are cum să treacă pentru că nu sunt suficiente voturi", a spus Mate Andras Levente.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii opoziţiei vor pleca din toate funcţiile deţinute dacă puterea va adopta Legea votului prin corespondenţă, apreciind că nu are rost nici măcar să mai candideze la viitoarele alegeri.

Şi preşedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat în favoarea unor acţiuni parlamentare "radicale" ale opoziţiei, mergând până la părăsirea Parlamentului, el opinând că trebuie văzut "unde şi când" se pot face astfel de demersuri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, la Forumul Românilor de Pretutindeni, că legea votului prin corespondenţă este "un act aşteptat de diaspora românească de 20 de ani" şi că de această lege vor beneficia românii, "şi nu un partid sau altul".

Proiectul legii votului prin corespondenţă propus de către Teodor Baconschi a fost aspru criticat de către opoziţie. De asemenea, şi UDMR, partener al PDL în coaliţia de guvernare, se opune adoptării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici