Liderul PDL Cluj despre Ilie Sârbu: Om bătrân şi fără minte, nu întotdeauna părul alb e semn al înţelepciunii

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, l-a acuzat pe vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu că a făcut declaraţii nedemne de un senator la adresa preşedintelui Traian Băsescu, spunând că Sârbu este "un om bătrân şi fără minte" şi că "nu întotdeauna părul alb e semn al înţelepciunii".

243 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Cluj despre Ilie Sârbu: Om bătrân şi fără minte, nu întotdeauna părul alb e semn al înţelepciunii

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto/AFP)

Daniel Buda a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu este permis pentru un senator să aibă o astfel de abordare faţă de şeful statului.

"Vreau să îi transmit domnului Ilie Sârbu că nu întotdeauna părul alb e semn al înţelepciunii, ci al altor lucruri, dânsul dovedind prin declaraţiile la adresa preşedintelui Traian Băsescu că este un om bătrân şi fără minte. Nu este permis pentru un senator să aibă o astfel de abordare faţă de şeful statului. Se vede că cei trei ani petrecuţi la Facultatea de Teologie sunt ani pierduţi, nimic nu s-a prins de el la facultate. Afirmaţiile făcute nu sunt demne de un senator, care părea a fi un om moderat al vieţii politice", a afirmat Buda.

El a spus că Traian Băsescu nu este "un compostor de acte, ci garantul respectării Constituţiei care lucrează în interesul românilor".

"Indiferent de câte presiuni se fac asupra sa, nu îl poate forţa nimeni să semneze un buget sau un memorandum. Faptul că Traian Băsescu uzează de toate pârghiile legale şi poate retrimite bugetul la Parlament, nu înseamnă că poate să atragă criticile de natura celor făcute de Ilie Sârbu", a subliniat liderul PDL Cluj.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu ar avea probleme de sănătate, ultimele decizii ale acestuia arătând că "ceva nu funcţionează" şi a susţinut că preşedintele are nevoie de "un consult".

"Cred că rapid are nevoie de un consult. Asta e singura variantă pe care o văd, restul sunt lucruri pe care, sigur, le putem discuta. Constituţia ne permite să luăm şi alte măsuri, dar cred eu că ar trebui prima dată să se preocupe de propria sănătate. Toate deciziile pe care le-a luat în ultima vreme ne arată că ceva nu funcţionează", a afirmat Sârbu.

El a întrebat retoric de ce la conferinţele de la Palatul Cotroceni şeful statului este filmat de o singură cameră de luat vederi.

"Să vă lase să-l filmaţi, pe mine mă filmează în toate unghiurile, are vreun motiv special? Deci, astea sunt... Sigur, nu ne-am aşteptat că sănătatea sau vreo problemă de sănătate influenţează în aşa mod şi decizia politică", a mai declarat liderul senatorilor PSD.

El a fost întrebat dacă sugerează înfiinţarea unei comisii medicale care să analizeze starea de sănătate a preşedintelui.

"Ar fi nevoie de o comisie care să... Nu am sugerat că facem noi comisie, ea este una anuală. Ştiţi bine că o comisie anuală verifică starea de sănătate a preşedintelui. Acuma ştim şi noi cum se fac comisiile astea", a răspunsul liderul senatorilor PSD.

Liderul senatorilor PSD a ţinut să precizeze că poziţia pe care a exprimat-o este una personală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici