Liderul PNL Harghita: Schimbarea lui Antonescu ar fi o catastrofă

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, spune că înlocuirea lui Crin Antonescu de la conducerea partidului ar fi o "catastrofă" într-un an electoral, el apreciind, totodată, că USL trebuie menţinută şi în niciun caz să decidă PNL ieşirea de la guvernare.

170 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL Harghita: Schimbarea lui Antonescu ar fi o catastrofă

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că solicitarea senatorului PNL Sorin Ilieșiu, care susţine schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, propunându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, nu are "nicio relevanţă”, fiind doar "un subiect de presă”.

"Schimbarea preşedintelui PNL într-un an electoral, cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, ar fi o catastrofă. (...) Chestia asta pe care a lansat-o un domn senator frustrat, probabil, nu are nicio relevanţă, este un subiect de presă şi atât”, a spus Platon.

Potrivit acestuia, Călin Popescu Tăriceanu trebuie apreciat pentru ceea ce a făcut ca şi premier în perioada 2004 – 2008, însă acesta ar avea şanse de reuşită la prezidenţiale mai mici decât Antonescu.

"Legat de prezidenţiale, eu cred că Tăriceanu nu ar avea şanse mai mari decât Crin Antonescu şi mă bazez în această părere pe sondajele care au existat. Pe de altă parte, nu cred că Tăriceanu doreşte o schimbare acum. Probabil, după ce Crin Antonescu va fi ales preşedinte al României, să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, care va deveni vacantă. De altfel, Crin Antonescu a declarat că după alegerile prezidenţiale, indiferent de rezultat, se va retrage şi acest post va fi vacant pentru oricine, şi pentru Tăriceanu, şi pentru Ilieşiu sau cine o mai vrea”, a spus liderul PNL Harghita.

Totodată, Stelu Platon susţine că protocolul USL trebuie respectat, chiar dacă "se fac speculaţii că baronii PSD fac presiuni asupra premierului".

"PSD ar dori, în grandoarea lui, să aibă şi Preşedinţia şi premierul şi majoritate singur de 70 la sută, dacă se poate", a afirmat Platon.

În opinia acestuia, "oameni importanţi, factori de decizie” din PSD "fac jocul Cotroceniului şi al opoziţiei", dornici să rupă USL, dar pe parcursul acestei săptămâni criza din Uniune trebuie rezolvată.

"Eu merg la BPN cu mandat din partea organizaţiei să menţinem USL, nici într-un caz să decidem noi ieşirea de la guvernare. Desigur, există unele voci, după părerea mea neînsemnate, cu privire la schimbarea liderului PNL, însă noi nu dăm importanţă acestora. Crin Antonescu a fost ales de Congresul PNL şi credem că, de fapt astăzi, preşedintele doreşte o clarificare”, a adăugat Platon.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, el arătând că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost "pe masă".

Liderul PNL spunea, într-o emisiune a postului B1 Tv, că îşi va pune marţi funcţia de preşedinte al PNL "pe masă, din nou, a câta oară", iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării.

Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.

"Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (...) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o", declara liderul PNL.

El preciza că au fost cazuri în care au plecat "vreo cinci oameni" şi este posibil şi în prezent să fie "vreo cinci oameni" care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, "dar nu mai mulţi".

Totodată, Antonescu menţiona că situaţia din USL "trebuie să se tranşeze în următoarele zile", astfel încât să se ştie dacă mai există sau nu un Guvern al USL, adăugând că o astfel de criză nu poate fi prelungită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici