Liderul PPE, despre rămânerea partidului lui Viktor Orban în familia europeană: Mă doare în cot

Liderul PPE, Joseph Daul, a declarat, miercuri, la Sibiu, că dacă lucrurile rămân ca până acum, formaţiunea condusă de Viktor Orban va fi exclusă din familia europeană sau partidul va părăsi singur PPE. „Mă doare în cot dacă rămâne sau nu în acest partid”, a spus Daul.

1423 afișări
Imaginea articolului Liderul PPE, despre rămânerea partidului lui Viktor Orban în familia europeană: Mă doare în cot

Liderul PPE, despre rămânerea partidului lui Viktor Orban în familia europeană: Mă doare în cot

„Viktor Orban şi FIDESZ sunt persoane libere. Trăim în democraţie. Dacă va decide să părăsească PPE vom respecta decizia”, a spus Daul, întrebat despre o posibilă excludere a lui Viktor Orban din PPE.

De asemenea, Daul a spus că sunt „anumite reguli de respectat” şi cât va fi preşedinte PPE nu va discuta o alianţă cu FIDESZ.

„Mă doare în cot dacă rămâne sau nu în acest partid (Viktor Orban – n.r.). Avem nişte reguli de respectat. Nu vorbim de alianţă atâta timp cât rămân preşedinte. (...) Vreau să spun că şi în ceea ce priveşte situaţia domnului Viktor Orban am pus lucrurile în dezbatere în mod democratic. A avut loc un vot secret, cele două alternative fiind suspendarea sau excluderea. 190 de membri au votat pentru suspendare, dacă lucrurile continuă domnul Orban va fi exclus sau va părăsi singur partidul”, a mai spus liderul PPE.

Potrivit acestuia, înainte de congresul PPE din luna noiembrie va fi luată o decizie democratică cu privire la ce va fi de făcut pe termen lung.

„Sigur nu e bine că a spus că nu îl susţine pe candidatul nostru Manfred Weber. Vă aduc aminte că nici pe domnul Juncker nu l-a susţinut şi totuşi domnul Juncker a fost ales”, a mai spus Daul despre posibila exludere sau plecare a lui Orban din PPE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici