Liderul PSD, Liviu Dragnea: Am fost hrăniţi cu speranţa Schengen de Iohannis şi Cioloş, acest cuplu minunat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat vineri pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş - pe care i-a numit ''acest cuplu minunat'' - pentru eşecul României de a fi admisă în spaţiul Schengen.

986 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD, Liviu Dragnea: Am fost hrăniţi cu speranţa Schengen de Iohannis şi Cioloş, acest cuplu minunat

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Am fost hrăniţi cu speranţa Schengen de Iohannis şi Cioloş, acest cuplu minunat

''România şi-a îndeplinit toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, aşa cum scria şi în documente pentru a fi admisă. De ce nu suntem admişi în Schengen? E bine pentru Europa lucrul ăsta? Am auzit sau am fost hrăniţi cu speranţă de câteva luni de zile şi de preşedintele Iohannis şi de Dacian Cioloş, acest cuplu minunat. De la domnul Iohannis, care are relaţii foarte bune în Europa, şi de la domnul Cioloş care, la fel, este prieten la cataramă cu domnul Junker, am înţeles că vom fi primiţi în Schengen doar datorită lor. Nici măcar nu au fost în stare să menţină pe ordinea de zi la Consiliul JAI zilele trecute acest subiect'', a declarat Liviu Dragnea.

Problema admiterii României în spaţiul Schengen nu este rezolvată, deşi a luat o "turnură pozitivă", însă este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la sosirea la summit-ul informal UE27 care a avut loc în septembrie la Bratislava.

El a subliniat că, în pofida semnalelor pozitive pe care le-a avut şi din partea Franţei, cu ocazia vizitei preşedintelui Francois Hollande la Bucureşti, problema nu este rezolvată pentru că este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri. "Lucrurile nu sunt niciodată simple. Este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri - nu vreau să nominalizez - dar mai este de lucru. Să nu-şi imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvarea ei mai este de lucru (...) Sunt multe ţări care au declarat de la început că ne susţin fără niciun fel de rezerve. De exemplu, Slovacia a declarat din capul locului că este pentru intrarea României în spaţiul Schengen şi mulţi alţii, tot aşa", a declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici