PSD ia în calcul moţiunea de cenzură. Dragnea îl acuză pe Cioloş că minte: În Codul Fiscal nu era nicio scăpare. Au modificat în mod ilegal o lege organică

Preşedintele PSD Liviu Dagnea a anunţat vineri la Vaslui că ia în calcul o eventuală moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, după "minciuna legată de scăparea în Codul Fiscal privind impozitele pe clădiri pentru veterani" spunând că acum Cioloş vrea să fie precum Croitoraşul cel Viteaz.

3102 afișări
Imaginea articolului PSD ia în calcul moţiunea de cenzură. Dragnea îl acuză pe Cioloş că minte: În Codul Fiscal nu era nicio scăpare. Au modificat în mod ilegal o lege organică

Dragnea: Guvernul să înceteze cu minciuna sfruntată, a completat în mod ilegal Codul fiscal (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Dumnealor au spus că au fost obligaţi să pună acele articole în Hotărârea de Guvern de interpretare a Codului fiscal pentru că vezi, Doamne, este o greşeală în Codul fiscal sau este o scăpare în Codul fiscal. Este o minciună", a declarat Dragnea după şedinţa Comiettului Executiv care a avut loc la Vaslui.

Liderul PSD a mai spus că este "foarte clar" Codul fiscal şi că atunci când a fost adoptat a fost dezbătută scutirea de impozite şi taxe, care se referă atât la clădirile aflate în proprietate, cât şi la cele aflate în coproprietate.

"Ce a făcut acest Guvern, pentru faptul că funcţionarii din Ministerul de Finanţe în orice act normativ caută să vadă cum mai pot lua câţiva lei de la fiecare român, indiferent de condiţia socială, au venit şi au interpretat într-un mod ilegal, de fapt au modificat într-un mod ilegal, au completat într-un mod ilegal o lege organică", a susţinut social-democratul.

De asemenea, Dragnea a arătat că Executivul "trebuie să înceteze cu această minciună sfruntată", adăugând că Dacian Cioloş ''vrea să fie ca şi Croitoraşul cel Viteaz''.

Totodată, preşedintele PSD a cerut Guvernului să modifice Hotărârea de Guvern şi să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au promovat şi care au susţinut acest act care a produs "atâtea deservicii şi neajunsuri unor categorii de oameni care de fapt trebuie respectaţi".

Anterior şedinţei, Liviu Dragnea a ameniţat din nou cu moţiunea de cenzură, afirmând că va avea luni o discuţie pe această temă cu copreşedintele ALDE.

Declaraţiile vin după ce premierul a avertizat joi, referindu-se la subiectul facilităţilor pentru veterani, că ''s-au obişnuit unii să lase să mineze terenul prin modul în care au clarificat sau nu au clarificat anumite lucrurii în anii trecuţi şi să le pună acum pe umerii tehnocraţilor, pentru că e foarte simplu în an electoral'', situaţie pe care a avertizat că nu o va mai tolera. Într-o declaraţie anterioară acordată MEDIAFAX, premierul a anunţat că va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în Parlament.

"Vreau să clarific în primul rând un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor. Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienţa dumnealui în administraţie, domnul Dragnea ar trebui să ştie aceste lucruri', a spus, pentru MEDIAFAX, prim-ministrul Cioloş, întrebat dacă guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de război şi la bunurile folosite în comun cu familiile acestora, ca o reparaţie inclusiv morală.

"Astfel de abordări populiste, cu tuşe groase, sunt dincolo de orice comentariu. Aş fi invitat conducerea PSD ca, înainte de a se lansa în declaraţii care nu le fac cinste, să verifice cine este responsabil pentru situaţia semnalată de veteranii de război. Să-şi întrebe colegii de partid care au făcut parte din guvernul Ponta şi au elaborat şi votat Codul Fiscal în forma actuală. Este cel puţin lipsit de eleganţă, şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, să călcăm pe mine îngropate de PSD şi tot de-acolo să fim întrebaţi de ce am călcat pe ele şi de ce au explodat", a declarat premierul, întrebat de MEDIAFAX cum vede faptul că subiectul sensibil al facilităţilor pentru veteranii de război este folosit pentru a face trimitere la o moţiune .

Premierul a precizat că atât el, cât şi echipa sa îşi "asumă" erorile, dacă le aparţin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici