Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Călin Popescu Tăriceanu rămâne prietenul şi partenerul meu indiferent ce se va întâmpla

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi-a exprimat duminică seara sprijinul pentru copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că parteneriatul PSD-ALDE rămâne valabil ''indiferent ce se va întâmpla''.

2569 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Călin Popescu Tăriceanu rămâne prietenul şi partenerul meu indiferent ce se va întâmpla

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Călin Popescu Tăriceanu rămâne prietenul şi partenerul meu indiferent ce se va întâmpla (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

''Călin Popescu Tăriceanu rămâne prietenul şi partenerul meu indiferent ce se va întâmpla, avem o relaţie veche bazată şi construită pe un parteneriat foarte solid, pe o colaborare foarte bună şi pe o înţelegere foarte bună şi nu are ce să se întâmple ca noi doi să nu avem această relaţie sau inclusiv cu domnul Daniel Constantin sau ca PSD şi ALDE să nu aibă această relaţie'', a afirmat Dragnea la Antena 3.

Întrebat dacă nu consideră că există un plan ca PSD să nu câştige alegerile parlamentare, Dragnea a afirmat că în ultima perioadă a început să se gândească serios la această variantă. "Dacă cumva în perioada următoare o să fiu din ce în ce mai convins sau o să apară şi alte lucruri, atunci sigur că o să abordăm şi noi un alt mod de a face politică", a spus Liviu Dragnea.

"Încă nu sunt foarte sigur, dar este posibil ca undeva, cineva, cândva să fi gândit un plan de genul acesta pentru că prea seamănă. Ponta e trimis în judecată, Tăriceanu trimis în judecată, eu sunt trimis în judecată, dar o să vedem ce se întâmplă în perioada următoare", a adăugat preşedintele PSD.

Dragnea a accentuat că PSD are o relaţie foarte bună cu ALDE, menţionând că este posibilă o majoritate după alegerile parlamentare.

Preşedintele PSD a subliniat că partidul său va avea un parteneriat cu ALDE "din ce în ce mai aplicat".

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat ca fiind implicat în dosarul lui Bogdan Olteanu, fără a exista la acest moment informaţii oficiale în acest sens. Bogdan Olteanu este suspectat de procurorii anticorupţie că a făcut trafic de influenţă pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest sens. Astfel, cei doi s-ar fi înţeles ca în schimbul demersurilor efectuate de Bogdan Olteanu "pe lângă membrii guvernului pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator, Sorin Ovidiu Vântu urma să îi dea un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă", susţin procurorii.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Bogdan Olteanu, acesta ar fi recunoscut întâlnirile cu Vîntu din vara anului 2008 şi ar fi spus a avut discuţii cu premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu "susţinând însă că a făcut acest lucru din convingere, solicitarea suspectului Sorin Ovidiu Vântu coincizând cu propriile sale opinii, astfel încât nu a cerut şi nu primit niciun folos material pentru acest demers".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici