Băsescu: Nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion. Să fi fost o sponsorizare pentru partid, altceva

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi seara, că nu crede că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, afirmând că este posibil “să fi fost o sponsorizare pentru partid", ceea ce este "altceva”.

5951 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion. Să fi fost o sponsorizare pentru partid, altceva

Băsescu: Nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion. Să fi fost o sponsorizare pentru partid, altceva (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Nu vă supăraţi, dar nu. Oricât război am avut cu el, nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la B1 TV, solicitat să comenteze informaţia neoficială potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu a luat mită un milion de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator la Deltei Dunării.

Traian Băsescu a afirmat că ştia că Liviu Mihaiu era unul dintre cei care îi mâncau din palmă lui Vîntu şi a cerut schimbarea acestuia.

"Ştiam că Liviu Mihaiu este unul dintre cei care îi mâncau din palmă lui Vîntu la vremea aceea şi aflasem că Sorin Ovidiu Vîntu avea anumite interese în Deltă şi imediat ce am putut, adică după ce a plecat Guvernul Tăriceanu, am cerut schimbarea lui, în relaţie directă cu premierul", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că “este altceva” dacă banii ar fi fost o sponsorizare pentru partid.

"Să fi fost o sponsorizare la partid, asta e altceva. Ştiţi care este povestea cu sponsorizările la partid. A fost o perioadă de tranziţie. Eu nu sunt apărător al acestor practici, mai ales când ele provin de la condiţionări sau de la promisiuni, însă cei care sunt în marile funcţii, că sunt servicii de informaţii, că sunt în fruntea parchetelor, sunt numiţi totuşi de nişte oameni politici, la propunerea ministrului, se ajunge la preşedinte. Păi omul ăla politic care i-a făcut propunerea a câştigat ceva în alegeri şi a folosit banii ca să facă afişe, să dea spoturi la TV, deci şi sfinţii sunt la origine efect al acestor traume ale perioadei de tranziţie. Nici ei nu au venit din cer, au fost numiţi de nişte oameni politici", a susţinut fostul preşedinte.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie, acesta fiind suspectat de cumpărare de influentă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.

În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la faptul că în dosar ar apărea şi numele lui Bogdan Olteanu şi Călin Popescu Tăriceanu, lucru care nu a fost confirmat oficial de nicio autoritate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici