Ludovic Orban: A fost nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice, PNL este în opoziţie fermă

Preşedintele liberal, Ludovic Orban, a declarat vineri, referitor la afimaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa liberalilor, că nu era momentul potrivit pentru declaraţii politice şi că PNL este într-o opoziţie fermă împotriva actualei puteri.

1012 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: A fost nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice, PNL este în opoziţie fermă

Ludovic Orban: A fost nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice, PNL este în opoziţie fermă

"A fost complet nepotrivit ca la un astfel de eveniment să faci declaraţii politice şi mai ales să adresezi critici la adresa partidului căruia Mircea Ionescu-Quintus i-a dedicat întreaga viaţă, poziţiile partidului fiind elaborate şi cu participarea domnului Mircea Ionescu-Quintus, a fost alături de noi în calitate de preşedinte, de preşedinte de onoare al partidului. Nu era locul pentru astfel de afirmaţii", a afirmat, vineri, liderul PNL, Ludovic Orban, la Parlament, unde liderul liberal a participat la evenimentul de lansare a asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”.

Acesta a adăugat că PNL este într-o opoziţie fermă faţă de actuala putere, de PSD şi Liviu Dragnea, liberalii fiind din ce în ce mai uniţi.

"PNL este într-o opoziţie fermă, categorică de principii, de fond, împotriva actualei puteri, împotriva PSD, împotriva lui Dragnea şi a camarilei sale. Oricine împărtăşeşte această poziţie a PNL este binevenit în PNL. Noi, ca partid, ne-am tot unit, dacă mai pleacă câte unii de lângă noi nu înseamnă că mai au neapărat ce să caute în PNL, pentru că dacă cineva pleacă de lângă tine înseamnă că a avut nişte motive în care a plecat", a completat Orban.

Fostul preşedintele al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, ulterior evenimentului de la Parlament, că partidul intenţionează vrea ca odată cu începerea sesiunii parlamentare în toamnă să depună moţiune de cenzură prin care să demită Cabinetul Dăncilă, precizând că are speranţa că şi ALDE va susţine acest demers.

"Mă bazez ALDE să înţeleagă necesitatea de a vota o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern pe care momentan nu îl susţinem, dar care este un Guvern catastrofal. Mă uitam ieri la datele prezentate de Viorica Dăncilă cu rectificarea 'pozitivă'. În realitate suntem într-o situaţie economică foarte complicată şi indiferent câte mesaje false, mincinoase, false va da această doamnă prim-ministru nu înseamnă că lucrurile vor sta mai bine", a declarat senatoarea PNL, Alina Gorghiu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că PNL nu mai reprezintă valorile liberale, din moment ce s-a înscris în familia europeană a PPE, spunând că este ca şi cum ai juca într-un meci de fotbal ca echipă a Franţei, însă îmbrăcat în tricourile Germaniei.

"Astăzi am văzut foarte mulţi oameni politici în sală, dar puţini liberali, pentru că cei nu se mai pot revendica ca liberali, PNL decizând să treacă în familia PPE. E cam greu să promovezi valorile liberalismului din familia popularilor europeni. E ca şi cum la un meci de fotbal, echipa Franţei ar juca în tricourile Germaniei. S-a dovedit că PNL e un partid care susţine sistemul şi statul paralel şi a susţinut cu forţă toate acţiunile întreprinse de instituţiile represive ale statului care au încălcat grav drepturile şi libertăţile individuale. Celor care au vorbit depsre reunificarea dreptei, le-am spus că trebuie făcută nu în jurul unei structuri, reunificarea trebuie să se facă în jurul valorilor liberale care sunt reprezentate de ALDE. Deci cei care vor acest lucru pot veni în ALDE", a afirmat, vineri, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu la Parlament.

„Trăim într-o societate în care valorile statului de drept au fost pervertite şi, din păcate, vehiculul care ar fi trebuit să fie cel mai puternic apărător al libertăţii cetăţenilor a devenit susţinătorul instituţiilor şi metodelor statului represiv şi, din păcate, o spun cu regret, mă refer la PNL. E un moment de reflecţie pentru cei tineri. Nu partidul este totul, ci ideile în care cred. Dacă aveţi convingeri profund liberale, atunci o poziţionare clară şi neechivocă în raport cu abuzurile care au caracterizat societatea românească este obligatorie”, a mai spus Tăriceanu, în cadrul evenimentului de lansare a asociaţiei "Mircea Ionescu-Quintus".

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a participat vineri la Palatul Parlamentului la lansarea asociaţiei "Mircea Ionescu-Quintus". La eveniment au mai fost prezenţi actualul lide al PNL, Ludovic Orban, foştii co-preşedinţi ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici