Ludovic Orban, despre schimbarea Guvernului: Nu e o certitudine că se va întâmpla. Pot apărea oricând surprize

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, că în cursul săptămânilor următoare va fi depusă moţiunea de cenzură, precizând că nu este o certitudine că va fi schimbat Cabinetul Dăncilă, deoarece pot apărea oricând surprize la nivelul Parlamentului.

539 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre schimbarea Guvernului: Nu e o certitudine că se va întâmpla. Pot apărea oricând surprize

Ludovic Orban, despre schimbarea Guvernului: Nu e o certitudine că va întâmpla. Pot apărea oricând surprize

„Avem de-a face cu o criză politică în care guvernele care au fost instalate după alegeri, de la o majoritate confortabilă, şi-au pierdut majoritatea în Parlament. În cursul săptămânilor viitoare va fi depusă o moţiune de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului, dacă toţi actorii politici care dau declaraţii vor acţiona în conformitate cu declaraţiile lor politice, deci este posibilă o schimbare de Guvern în România. Sigur, nu e o certitudine că se va întâmpla, că la nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize”, a afirmat Ludovic Orban, la evenimentul „Investors Days”, organizat joi în Bucureşti.

Liderul liberalilor a adăugat că încrederea investitorilor în România a fost foarte mult redusă din cauza modificărilor repetate a legislaţiei în domeniul economic şi a măsurilor luate de Guvern care au avut un impact negativ asupra mediului de afaceri.

„Timp de doi ani şi jumătate modificările repetate ale legislaţiei în domeniul economic, ale legislaţiei fiscale, modificări făcute fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, fără a fi anunţate din timp pentru a permite mediului de afaceri să se adapteze la diferitele reglementări, atitudinea neprietenoasă, atât în declaraţii publice, cât şi în acţiunea administraţiei şi a factorilor guvuernamentali, un comportament chiar discriminatoriu faţă de investitorii străini şi multe alte lucruri, au redus foarte mult încrederea investitorilor în România şi probabil foarte multe investiţii nu s-au făcut în România, din cauza neîncrederii investitorilor în faptul că sunt nişte condiţii favorabile în care pot să-şi desfăşoare business-urile în România”, a explicat Orban.

Preşedintele PNL a mai spus că misiunea viitoarei guvernări va fi axarea recâştigării încrederii mediului de afaceri în România.

„Ca atare, vă spun din capul locului că din punctul nostru de vedere misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să se aplece asupra asigurării bunului mers al afacerilor, asupra recâştigării încrederii mediului de afaceri în România şi, trebuie să spunem, reparării multor decizii care au provocat consecinţe negative”, a conchis Ludovic Orban.

PNL va depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului după ce va aduna peste 233 de semnături care să asigure adoptarea moţiunii de către Parlament.

Taguri:
orban,
pnl,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici