Ludovic Orban despre votul privind pensiile speciale: "Se pare că Valeriu Zgonea o depăşeşte pe Roberta Anastase". Reacţia lui Zgonea

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că are dubii că în sală erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale aleşilor, câţi a numărat Valeriu Zgonea, însă precizează că nu poate dovedi acest lucru, astfel încât PNL nu poate contesta votul.

1767 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban despre votul privind pensiile speciale: "Se pare că Valeriu Zgonea o depăşeşte pe Roberta Anastase". Reacţia lui Zgonea

Ludovic Orban: Greu de crezut că erau în sală câţi aleşi a numărat Zgonea.O depăşeşte pe Roberta Anastase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE: 16.35: Zgonea spune că voturile la Legea pensiilor erau numărate de un liberal: Orban împroaşcă cu noroi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că secretarul de şedinţă însărcinat cu numărarea voturilor la Legea pensiilor aleşilor era senatorul liberal Mario Oprea, iar acuzaţiile lui Ludovic Orban, care avea dubii în privinţa prezenţei în sală, sunt nefondate.

Valeriu Zgonea a afirmat că, în momentul votului asupra Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor, în sala de plen se aflau doar 35-40 de liberali, şi nu 80-90, cum afirma vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. "Să spui că sunteţi 80-90 şi să te duci ca lider al unui partid şi să faci această afirmaţie, (...) arată un comportament duplicitar", a spus social-democratul Valeriu Zgonea.

El l-a acuzat pe Ludovic Orban că a minţit când a lansat, voalat, acuzaţia că numărul de voturi anunţat de la tribună nu se potrivea cu situaţia din sală, mai ales că cel care a efectuat numărătoarea a fost un membru PNL.

"Cel mai mult îmi displace minciuna. La votul de dimineaţă, secretarul care a numărat bob cu bob a fost domnul senator Mario-Ovidiu Oprea, pe care îl cunosc de aproape 25 de ani şi niciodată nu l-am văzut în nicio situaţie privată sau publică în care să mintă. Este liberal, nu este social-democrat", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor l-a mai acuzat pe Orban că "împroaşcă cu noroi" în instituţia Parlamentului "de dragul imaginii personale". "Dimineaţă, bob cu bob, au fost parlamentari în sală pentru fiecare vot", a mai spus Zgonea.

"Vă informez că nimic din ceea ce a spus la organele de presă din România nu este în conformitate cu adevărul", a conchis acesta.

Ludovic Orban se referă la cele două voturi date de plen - primul pentru modificările aduse de Comisii şi al doilea pentru lege în ansamblu. La primul vot, s-au exprimat prin vot aproximativ 310 parlamentari, în timp ce la al doilea vot s-au exprimat puţin peste 290. Această diferenţă este greu de explicat, susţine Orban, în condiţiile în care parlamentarii PNL, în număr de 90, nu au votat.

"La votul final asupra legii ne-am ridicat din sală şi am plecat, 90 de parlamentari PNL. În opinia mea este foarte greu de crezut că, după ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 împotrivă şi vreo 7 abţineri, puteau rămâne în sală 287 de parlamentari după retragerea din sală a 80-90 de parlamentari ai PNL", a spus Orban.

Liberalul a precizat că PNL nu poate "dovedi" acest lucru, astfel încât nu poate fi contestat votul. Ludovic Orban a declarat că situaţia este asemănătoare cu cea din 2010, la votul asupra Legii pensiilor, când preşedintele Camerei de atunci, Roberta Anastase, a fost acuzată că a numărat greşit, adăugând voturi "pentru" astfel încât legea să fie adoptată, deşi în sală nu era cvorum. Atunci, CCR a decis că nu se poate pronunţa asupra unor astfel de cazuri şi să decidă câţi parlamentari erau, în realitate, în sală.

"Se pare că Valeriu Zgonea o depăşeşte în măiestrie pe Roberta Anastase", a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici