Lula da Silva îl consideră pe Zelenski responsabil ca şi Putin pentru război şi cere negocieri

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva consideră că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este "la fel de mult responsabil" de război ca şi omologul său rus, Vladimir Putin, deoarece nu a vrut să negocieze suficient pentru evitarea conflictului.

24273 afișări
Imaginea articolului Lula da Silva îl consideră pe Zelenski responsabil ca şi Putin pentru război şi cere negocieri

Lula da Silva îl consideră pe Zelenski responsabil ca şi Putin pentru război şi cere negocieri

"Îl văd pe preşedintele Ucrainei vorbind la televiziune, fiind aplaudat, fiind ovaţionat în picioare de către toţi parlamentarii din Europa. Acest tip este la fel de mult responsabil de război ca Vladimir Putin. În război, nu este responsabilă o singură persoană", a declarat Luiz Inacio Lula da Silva într-un interviu acordat revistei americane Time.

Fostul lider brazilian argumentează că Volodimir Zelenski ar fi putut iniţia negocieri serioase cu Rusia imediat ce observase suplimentarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei.

Luiz Inacio Lula da Silva acuză şi ţările occidentale că "nu vor pacea în mod real", deoarece altfel s-ar concentra pe negocieri intense.

"Statele Unite au o putere foarte mare. Iar Biden ar fi putut evita războiul, nu să instige la război. Ar fi putut participa mai mult, s-ar fi putut duce cu avionul la Moscova, pentru a vorbi cu Putin. Aceasta este atitudinea pe care o aştepţi din partea unui lider", a subliniat el.

"Războiul nu este o soluţie. Acum plătim cu toţii nota de plată a războiului din Ucraina. Argentina, Bolivia vor trebui să plătească şi ele. Nu este pedepsit doar pe Putin, ci sunt pedepsite multe ţări, este pedepsită omenirea", argumentează Lula da Silva, referindu-se la efectele economice ale conflictului.

Luiz Inacio Lula da Silva, un politician de stânga revenit pe scena politică din Brazilia după eliberarea din închisoare ca efect al anulării unei condamnări pentru corupţie, vrea să candideze în scrutinul prezidenţial din octombrie şi este considerat favorit de sondajele de opinie în cursa cu actualul preşedinte, Jair Bolsonaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici