Luminiţa Odobescu, discuţii cu Catherine Colonna, despre parteneriatul strategic şi summitul de la Vilnius

Parteneriatul strategic şi stadiul pregătirii summitului NATO de la Vilnius, au fost temele abordate duminică de ministrul de Externe Luminiţa Odobescu în cadrul unei discuţii telefonice avute cu ministrul francez de Externe Catherine Colonna.

285 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Odobescu, discuţii cu Catherine Colonna, despre parteneriatul strategic şi summitul de la Vilnius

Sursa foto: Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Luminiţa Odobescu a avut duminică o convorbire telefonică cu ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Franţei, Catherine Colonna, pentru a trece în revistă şi a asigura o coordonare a poziţiilor pe principalele teme de actualitate de pe agenda bilaterală şi europeană.

Luminiţa Odobescu a subliniat caracterul privilegiat al relaţiei bilaterale şi importanţa pe care România o acordă consolidării relaţiei dintre cele două ţări, în cât mai multe domenii, pe baza Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic.

Cei doi miniştri au abordat, de asemenea, stadiul pregătirii Summitului NATO de la Vilnius, din luna iulie 2023, şi sprijinul susţinut şi coordonat pentru Ucraina şi Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici