Luptă om la om în aşteptarea moţiunii. Cum a blocat majoritatea PSD un „vot” al opoziţiei

Camera Deputaţilor nu a avut cvorumul necesar, marţi, pentru a vota vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga. Au fost prezenţi 157 deputaţi, iar pentru a fi întrunit cvorumul trebuiau să fie 165. Prin urmare, şedinţa a fost suspendată.

785 afișări
Imaginea articolului Luptă om la om în aşteptarea moţiunii. Cum a blocat majoritatea PSD un „vot” al opoziţiei

Deputaţii n-au avut cvorum pentru vacantarea mandatului lui Octavina Goga. Şedinţa a fost suspendată

Camera Deputaţilor a supus la vot, marţi, decizia vacantării mandatului lui Goga, fiind 152 de voturi „pentru”, unul contra şi o abţinere. Numărul total al deputaţilor prezenţi la plen a fost de 157, insuficient pentru a asigura cvorumul de validare a deciziei.

Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că şedinţa este suspendată.

Alexandru Teacă trebuia să depună jurământul ca deputat PMP, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, de la ora 14.30, în locul lui Octavian Goga, după ce plenul ar fi votat vacantarea mandatului acestuia.

Alexandru Teacă este următorul candidat pe lista PMP pentru Camera Deputaţilor al PMP Covasna, a afirmat liderul deputaţilor PMP Marius Paşcan, pentru MEDIAFAX.

Încă din luna octombrie a anului trecut, PMP solicită ca Parlamentul să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat definitiv în 2018 pentru conducerea fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Pe 24 septembrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Taguri:
goga,
cvorum,
vacantare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici