MAE: Poziţia României faţă de Kosovo rămâne neschimbată

Poziţia României faţă de Kosovo rămâne neschimbată, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, Ilie Bănică, purtător de cuvânt al MAE, precizând că ministrul de Externe va da o declaraţie pe această temă luni, după şedinţa CAGRE.

13 afișări
Imaginea articolului MAE: Poziţia României faţă de Kosovo rămâne neschimbată

MAE: Poziţia României faţă de Kosovo rămâne neschimbată

„Poziţia României rămâne cea cunoscută”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE, Ilie Bănică.

Purtătorul de cuvânt a explicat că ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, va face o declaraţie pe tema evoluţiei din Kosovo luni, după şedinţa Consiliului de Afaceri Generale şi Relaţii Externe al UE.

Parlamentul de la Priştina a declarat, duminică, independenţa provinciei Kosovo faţă de Serbia, provocând nemulţumirera Belgradului, dar şi a Rusiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, după întrevederea cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, că România va fi un partener extrem de loial al UE referitor la deciziile care se vor lua în problema Kosovo, dar că nu va recunoaşte independenţa provinciei declarată unilateral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici