MAE român afirmă că MAE francez nu a criticat Guvernul de la Bucureşti

Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că a contactat ministerul omolog de la Paris cu privire la declaraţia unui oficial difuzată de AFP, iar partea franceză a informat că aceasta nu conţine note critice la adresa Guvernului de la Bucureşti.

428 afișări
Imaginea articolului MAE român afirmă că MAE francez nu a criticat Guvernul de la Bucureşti

MAE român afirmă că MAE francez nu a criticat Guvernul de la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Declaraţia nu reprezintă o luare de poziţie în urma unei autosesizări a MAE francez, ci este un răspuns la o întrebare din partea unui jurnalist. Declaraţia are caracter general şi, aşa cum a fost informat MAE de către partea franceză, nu conţine notele critice la adresa Guvernului de la Bucureşti care i-au fost atribuite la preluarea declaraţiei de către unele agenţii de presă", se arată într-o precizare a MAE transmisă MEDIAFAX.

De asemenea, MAE arată că a contactat partea franceză cu privire la declaraţia transmisă de AFP.

"În urma acestor contacte a rezultat că, în cadrul briefingului zilnic de presă al MAE francez, purtătorul de cuvânt Bernard Valero a răspuns unei întrebări din partea unui jurnalist privind lipsa de reacţie a Parisului faţă de evenimentele de la Bucureşti", evidenţiază precizarea menţionată.

Conform MAE român, declaraţia oficialului francez a fost următoarea: "Toate statele membre UE trebuie, în mod natural, să respecte valorile democratice şi statul de drept, precum şi echilibrul de puteri în cadrul propriilor instituţii. Românii sunt cei care trebuie să se pronunţe asupra procedurilor în curs".

Potrivit AFP, care citează declaraţia purtătorului de cuvânt Bernard Valero, Franţa a îndemnat Guvernul din România, unde au început dezbaterile în vederea destituirii preşedintelui, "să respecte valorile democratice şi statul de drept".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici