MAE român: Regretăm profund ATENTATUL barbar de la Londra

Ministerul român al Afacerilor Externe regretă profund atentatul de la Londra căruia i-a căzut victimă un militar al armatei regale britanice şi consideră că este vorba despre un act barbar care trebuie elucidat cât mai repede.

163 afișări
Imaginea articolului MAE român: Regretăm profund ATENTATUL barbar de la Londra

MAE român: Regretăm profund atentatul barbar de la Londra

"Regretăm profund că un membru activ al forţelor armatei regale britanice a fost victima unui astfel de act, din ce s-a văzut şi din mediatizarea internaţională, barbar. Ne exprimăm speranţa ca autorităţile britanice să elucideze cât mai repede nu numai prinderea făptaşilor, ci tot contextul în care s-a petrecut acest act barbar", a afirmat joi Brânduşa Predescu, purtător de cuvânt al MAE, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că MAE român urmăreşte cu cea mai mare atenţie modul în care autorităţile britanice reacţionează la acest caz şi implicaţiile sale.

"Urmărim cu cea mai mare atenţie modul în care autorităţile reacţionează la acest caz, la implicaţiile sale, înţelegând în acelaşi timp că nu s-a ajuns la nişte concluzii. Astfel încât nu ne putem nici noi pronunţa cu privire la natura acestora", a mai spus oficialul MAE.

Doi bărbaţi de culoare au agresat, miercuri după-amiază, pe o stradă din sud-estul Londrei, un militar britanic în civil, înjunghiindu-l în mai multe rânduri cu nişte cuţite de bucătărie şi un topor, decapitându-l şi lăsându-l mort în mijlocul drumului. Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit "Allah Akbar" ("Allah este mare").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici