Mai multe filiale ale PSD vor solicita congres extraordinar în februarie - surse

Preşedinţii de filiale PSD care au discutat, vineri seară, la Poiana Braşov, cu Mircea Geoană, au căzut de acord să solicite convocarea unui congres extraordinar, în perioada 20-25 februarie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la discuţii.

31 afișări
Imaginea articolului Mai multe filiale ale PSD vor solicita congres extraordinar în februarie - surse

Mai multe filiale ale PSD vor solicita congres extraordinar în februarie (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Preşedinţii de organizaţii din Ardeal, precum şi câţiva din Oltenia, care au participat la discuţiile de la Poiana Braşov cu liderul partidului, Mircea Geoană, au stabilit, vineri seară, să solicite convocarea unui congres extraordinar la sfârşitul lunii februarie.

Potrivit unor surse din PSD, la discuţiile de la Poiana Braşov au participat 21 de preşedinţi de organizaţii, majoritatea din Ardeal, fiind prezenţi şi Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie.

Argumentele invocate au fost legate de faptul că amânarea congresului alimentează conflictele interne legate de lupta pentru funcţiile de conducere.

Potrivit statutului PSD, alegerile pentru structurile centrale ale partidului ar trebui să aibă loc la patru ani, ultimul congres în care au avut loc astfel de alegeri fiind în decembrie 2006.

Statutul PSD prevede că un congres extraordinar poate fi convocat, în situaţii deosebite sau pentru modificarea statutului sau a programului politic, la solicitarea a cel puţin 16 consilii ale organizaţiilor partidului.

Surse participante la discuţiile de la Poiana Braşov au mai declarat că dezbaterile se vor relua sâmbătă, pentru a se stabili principalele modificări ce ar putea fi aduse statutului, la congresul extraordinar.

Solicitarea convocării congresului extraordinar în 20-25 februarie ar putea fi făcută publică de către preşedinţii de organizaţii prezenţi la Poiana Braşov la Comitetul Executiv Central programat pentru 25 ianuarie sau chiar în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit discuţiilor de la Poiana Braşov, cei care vor solicita congresul extraordinar vor cere organizarea de conferinţe judeţene în filiale doar pentru desemnarea delegaţilor la congres, alegerile pentru funcţiile de conducere în organizaţii urmând să aibă loc după congres, pe baza noului statut.

De asemenea, ei intenţionează să pună în discuţie, în CEXN, norma de reprezentare a filialelor la congres, existând posibilitatea ca organizaţiile cu rezultate mai bune la alegerile prezidenţiale să primească un număr mai mare de delegaţi la congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici