Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să îşi sporească presiunile asupra Rusiei

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a cerut luni comunităţii internaţionale să îşi sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul.

601 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să îşi sporească presiunile asupra Rusiei

Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să îşi sporească presiunile asupra Rusiei

Maia Sandu a condamnat luni atacurile repetate ale Rusiei asupra cetăţenilor, facilităţilor civile şi infrastructurii critice din Ucraina.

„Comunitatea internaţională ar trebui să îşi consolideze presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai astfel putem pune capăt suferinţei şi pierderii de vieţi omeneşti”, a scris pe Twitter preşedinta Republicii Moldova.

Şi premierul Natalia Gavriliţa a condamnat luni atacurile din Ucraina şi a spus că Moldelectrica a anunţat despre perturbaţii în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări.

„Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă. Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a spus Gavriliţa.

Luni, o rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea oraşului Briceni, din Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici