Manda: Strutinsky a spus Comisiei SRI lucruri pe care le-am auzit în spaţiul public şi la Dragomir

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a precizat, miercuri, că omul de afaceri Sorin Strutinsky a spus, la audieri, lucruri pe care le-a auzit în spaţiul public formulate şi de la fostul angajat al Serviciului, Daniel Dragomir.

977 afișări
Imaginea articolului Manda: Strutinsky a spus Comisiei SRI lucruri pe care le-am auzit în spaţiul public şi la Dragomir

Manda: Strutinsky a spus Comisiei SRI lucruri pe care le-am auzit în spaţiul public şi la Dragomir

„Domnul Strutinsky a venit cu un memoriu de 12 pagini, care a fost înregistrat la comisie. A venit cu un set de documente din dosarele sale care rămâne spre studiu la comisie, toate sunt în copie. A spus o parte dintre lucruri pe care le-am auzit şi în spaţiul public de la domnul Dragomir ”, a precizat Manda, după audierea lui Strutinsky.

Potrivit lui Manda, Strutinsky a susţinut că a avut peste 3000 de numere de ordine ale mandatelor de interceptare în numai 6 luni, în anul 2009.

„Vorbea de cazurile domniei sale, spunea că, între unul dintre mandatele de interceptare şi cel de-al doilea dintre mandatele de interceptare, numărul de înregistrare pleca de la 1800 până la 5000 şi spunea că sunt trei mii două sute şi ceva de numere de ordine ale mandatelor de interceptare în 6 luni de zile, în perioada anului 2009 – în jur de 3500 de altfel”, a detaliat Manda.

De asemenea, Manda a precizat că Strutinsky a relatat membrilor Comisiei SRI faptul că a fost interceptat pe Legea de siguranţă naţională, dar nu a fost acuzat niciodată de infracţiuni de siguranţă naţională, ci mai degrabă i s-au întocmit dosare penale pe infracţiuni de corupţie.

„Mai avem de parcurs audieri ca apoi să avem o imagine de ansamblu şi o verificare la SRI”, a mai spus Manda despre parcursul audierilor pe care Comisia SRI le are în plan ca urmare a dezvăluirilor făcute de fostul angajat SRI Daniel Dragomir.

Manda a spus că membrii Comisiei SRI iau în calcul ca întreaga comisie să se deplaseze la un sediu al Serviciului pentru discuţii cu ofiţeri legate de aceste teme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici