Marian Vanghelie: Plecarea lui Ponta din PSD ar fi cel mai mare câştig. A nenorocit partidul

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, la ieşirea din sala de judecată, că plecarea lui Victor Ponta din PSD ar fi un mare câştig deoarece "a nenorocit partidul".

1017 afișări
Imaginea articolului Marian Vanghelie: Plecarea lui Ponta din PSD ar fi cel mai mare câştig. A nenorocit partidul

Marian Vanghelie: Plecarea lui Ponta din PSD ar fi cel mai mare câştig. A nenorocit partidul

"Cel mai mare câştig. Nu au curaj oamenii să vă spună. Eu vorbesc zi de zi cu foarte mulţi colegi şi din ţară şi din Bucureşti. Lumea se roagă să scape naibii de el. (...) Plecarea lui Ponta este naturală. Lui nu îi convine că i se întâmplă mult prea puţin faţă de ce a făcut el partidului. El abia acum resimte ce a făcut partidului. A nenorocit partidul în toate sensurile. El a stat cu cineva la masă să dicute vreodată? El a băgat Biroul Executiv Naţional în seamă? A băgat comitetul? Ne spunea că aşa trebuie şi arăta că instituţiile", a declarat Marian Vanghelie.

Întrebat dacă Liviu Dragnea l-a marginalizat pe Victor Ponta, fostul primar al Sectorului 5 a spus că Dragnea l-a lăsat să se marginalizeze singur.

"Nu cred. Cred că Dragnea l-a lăsat să se marginalizeze singur. (...) Auzi, vorbeşte că nu l-a lăsat Dragnea să vorbească. Păi el a lăsat pe cineva să vorbească în partid, nu a fost el primul care a început cu gunoaiele astea? Cine a început primul? Eu nu ştiu dacă îl lasă sau nu îl lasă Dragnea. Dar dacă nu îl lasă, oricum îl felicit pe Dragnea", a mai spus Marian Vanghelie.

Fostul edil a adăugat că în sala de judecată s-a rugat pentru Victor Ponta.

"M-am rugat lui Dumnezeu să aibă grijă de Ponta. Dacă tot vrea să plece, săracul, să nu aibă probleme pentru că eu nu îi doresc lui probleme şi cred că Dumnezeu îl va ajuta. El nu a făcut belele, nu a arestat, nu a făcut nenorociri cu domnul Oprea, aşa că eu m-am rugat la bunul Dumnezeu cât am stat în sală să aibă grijă de el, după care de abia în al doilea rând pentru mine. Eu cred că va veni o vreme când toţi cei care au arestat din pixul lor din birou oameni vor răspunde", a mai spus Marian Vanghelie.

Fiind întrebat dacă Victor Ponta ar mai putea avea o carieră politică în afara PSD, Marian Vanghelie a răspuns: "Poate. Cred că în Turcia acolo, că aţi văzut că şi-a lăsat şi bărbiţă, când stă în Turcia vine cu bărbiţă. Eu am înţeles acum, nu sunt sigur, ca să nu spun o minciună, am înţeles că a trecut la musulmani. Nu ştiu de ce. El are multe formule şi motive de a trece la musulmani. Dacă ştiţi, treaba voastră, mdacă nu ştiţi vă rog să verificaţi. Niciodată nu vorbesc decât în cunoştinţă de cauză. Aţi văzut cum îşi lasă barba ca saudiţii când e plecat. Îşi protejează... (tenul). Da, da, aici nu trebuie să şi-l protejeze, că e destul de gros. Acolo are nevoie. Poate îl ajută în legătură cu Erdogan".

Precizările au fost făcute în contextul în care fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că îi va trimite în cursul zilei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa în alb din partid, el menţionând că atunci când îl va supăra foarte tare, acesta va putea să o introducă şi să scape de persoana sa. În replică, Liviu Dragnea a declarat că nu va semna o astfel de demisie şi că speră ca lui Victor Ponta "să îi treacă motivele de supărare", subliniind că "orice critică" pe care o are fostul premier "trebuie luată în serios".

Declaraţiile au fost făcute la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen în dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici