Video Marius Tucă Show: Nicuşor Dan, candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei

Deputatul independent Nicuşor Dan va încerca pentru a treia oară să ajungă primarul general al Capitalei. El a dezvăluit în emisiunea Marius Tucă Show că a avut deja discuţii cu USR, PLUS şi PNL şi va fi candidatul unic al Dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2020.

6064 afișări

Nicuşor Dan consideră că “poziţia cea mai potrivită pentru mine ar fi cea de primar al Bucureştiului”, nefiind interesat de o candidatură la prezidenţiale.

“Trebuie să ne uităm la ce vor oamenii, şi oamenii, dacă-i întrebaţi, aşa numitul public de dreapta sau anti PSD, dacă-i întrebaţi, toţi vor un singur candidat din partea dreptei (...) Fie că vorbim de votanţi USR, fie că vorbim de votanţi PNL, fie că vorbim de PLUS, fie că vorbim de alţi oameni care se definesc ca fiind de dreapta, toţi vor să scape de PSD în Bucureşti. Aşa vor ei”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, candidat unic

El a adăugat că, în aceste condiţii, alegătorii dreptei vor un candidat unic. “Publicul nostru ne obligă să avem un candidat unic şi eu aş vrea să fiu eu ăla. Dar pentru asta trebuie să vrea şi alţii”.

Întrebat de Marius Tucă dacă a avut discuţii pe această temă cel puţin cu reprezentanţii USR, partidul pe care l-a fondat şi condus până în iunie 2017, Nicuşor Dan a răspuns: „Fără îndoială. Da. Răspunsul este da, am discutat cu USR, am discutat cu PLUS, am discutat cu PNL, sub formă de tatonări aşa cum e potrivit pentru momentul ăsta. (...) trebuie să excludem perspectiva ca eu sau altcineva să fie candidatul USR-ului. Publicul dreptei obligă pe toţi actorii din partea dreaptă să existe un candidat unic şi asta se va întâmpla”.

Nicuşor Dan s-a declarat absolut convins că va fi candidatul unic al Dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei. “Da, da, da. Sunt absolut convins. Dacă nu cumva, printr-un miracol, se va reveni la alegerea în două tururi, ceea ce nu cred”, a spus deputatul independent.

Nu exclude posibilitatea să concureze cu Gabriela Firea

Cât priveşte contracandidatul din partea PSD, Nicuşor Dan crede că se va repeta scenariul din 2008, dar nu exclude posibilitatea să concureze cu Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei.

“Poate da, poate nu. Ce e important este că multă lume din PSD, chiar dacă PSD-ul va avea un alt candidat decât Gabriela Firea....vom fi în scenariul din 2008 în care PSD a avut candidat pe Cristian Diaconescu şi toate structurile de partid l-au sprijinit pe Oprescu”, a explicat fostul lider al USR.

Nicuşor Dan a candidat prima dată la Primăria Capitalei în 2012, când a obţinut 8,48%, situându-se pe locul 4, după Sorin Oprescu (independent), Silviu Prigoană (PDL) şi Vasile Mocanu (PP-DD). Patru ani mai târziu, în 2016, Nicuşor Dan a candidat din nou şi s-a plasat al doilea, după Gabriela Firea (PSD), cu 30,5%.

Dispute USR

Fondator şi lider al USR, Nicuşor Dan a părăsit partidul la 1 iunie 2017. Motivul invocat a fost poziţia conducerii USR faţă de referendumul pentru redefinirea familiei.

El le-a transmis membrilor Biroului National al USR că refuză să accepte poziţionarea partidului pe această temă, arătând că nu vrea să activeze într-un partid al libertăţilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.

Emisiunea Marius Tucă Show va fi difuzată miercuri, 3 aprilie 2019, de la ora 19:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici