Marko Bela: În 2016 vom avea alegeri. Va fi bine pentru ţară dacă şi UDMR se va afla în cabina de pilotaj

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela spune că democraţia este sistemul în care "nici copilotul, nici căpitanul nu pot rămâne singuri în cabina de pilotaj şi nu pot izbi aeronava de Alpi", şi că ar fi bine dacă, după alegerile din 2016, şi UDMR s-ar afla în "cabina imaginară de pilotaj".

129 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: În 2016 vom avea alegeri. Va fi bine pentru ţară dacă şi UDMR se va afla în cabina de pilotaj

Marko Bela (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, că instituţiile politice sunt în criză în România şi doar prin colaborarea dintre diversele ramuri ale puterii şi prin solidaritatea întregii societăţi se poate restabili încrederea în democraţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Instituţiile politice sunt în criză în România şi doar prin colaborarea dintre diversele ramuri ale puterii şi prin solidaritatea întregii societăţi poate fi soluţionată această criză, se poate restabili încrederea în democraţie. După 25 de ani, încrederea a suferit şi mulţi aşteaptă minuni, dar o astfel de aşteptare se poate transforma în antecamera unui regim autoritar. Democraţia este acel sistem în care nici copilotul, nici căpitanul nu pot rămâne singuri în cabina de pilotaj şi nu pot izbi aeronava de Alpi sau cel puţin şansele să se întâmple aşa ceva sunt mult mai mici. În 2016 vom avea din nou alegeri în România. Am convingerea că nu doar pentru noi, ci pentru întreaga ţară, că va fi mai bine dacă şi UDMR se va afla la bord în acea cabina imaginară de pilotaj”, a spus Marko.

La cel de-al 12-lea Congres al UDMR sunt prezenţi peste 770 de delegaţi şi aproximativ 150 de invitaţi, între care lideri politici din Ungaria şi România: preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Ungariei Semjén Zsolt, precum şi alţi politicieni de marcă din România şi străinătate.

Congresul se desfăşoară vineri şi sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al UDMR fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici