Marko: Crin Antonescu ar fi bine să se ocupe de altceva, nu de problema UMF

Vicepremierul Marko Bela afirmă că parlamentarii opoziţiei şi-au dat seama că au făcut "o greşeală" când au intrat în grevă şi acum ar dori să revină, el afirmând totodată că liderul PNL, Crin Antonescu, "ar fi bine să se ocupe de altceva, nu de problema UMF".

511 afișări
Imaginea articolului Marko: Crin Antonescu ar fi bine să se ocupe de altceva, nu de problema UMF

Marko Bela (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Vicepremierul Marko Bela a declarat, joi, presei, la Târgu Mureş, că el crede că parlamentarii opoziţiei şi-au dat seama că au făcut "o greşeală" când au intrat în grevă şi acum ar dori să se întoarcă.

"Sincer, cred că ei demult şi-au dat seama că au făcut o greşeală prin această grevă parlamentară, fiindcă de fapt s-au privat de un instrument important. Dacă eşti în Parlament, ai un cuvânt de spus, poţi să-ţi spui părerea şi ei în acest moment nu au această posibilitate. Deci, după părerea mea, da, probabil că ar vrea să se întoarcă", a spus Marko Bela.

Întrebat dacă problema UMF Târgu Mureş ar putea constitui unul dintre motivele pentru care parlamentarii opoziţiei ar dori să se întoarcă în Parlament - în contextul anunţului USL privind o posibilă moţiune de cenzură pe această temă - vicepremierul a răspuns negativ.

"În primul rând, problema UMF s-a aprins numai de acum câteva zile, iar greva parlamentară are loc de câteva săptămâni. Domnul Crin Antonescu ar fi bine să se ocupe de altceva, nu de problema UMF. De altfel, pentru mine, cea mai mare absurditate sau una dintre cele mai mari este că preşedintele unui partid liberal are un discurs naţionalist, privind o problemă concretă, legală şi care de fapt e aplicarea Legii învăţământului în România. Eu niciodată n-aş fi crezut ca un liberal adevărat să aibă un astfel de discurs", a spus Marko Bela.

Întrebat despre faptul că deputatul PDL Doru Oprişcan, care reprezintă o circumscripţie din Târgu Mureş, a declarat în presa locală că şi-ar putea da demisia în legătură cu subiectul UMF Târgu Mureş, vicepremierul l-a acuzat pe acesta de "demagogie" şi "ignoranţă".

"Aceeaşi opinie. E multă demagogie în jurul acestei probleme, multă ignoranţă. Eu bănuiesc că foarte mulţi care acum dau fel de fel de declaraţii nici nu ştiu despre ce este vorba", a spus el.

Totodată, Marko a spus că nu are informaţii potrivit cărora reprezentanţii USL s-ar întâlni cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, dar că, dacă ar face acest lucru, nu ar vedea nimic anormal în acesta.

"Nu ştiu, acum aud, de la dumneavoastră. Dar, la urma urmei, de ce nu s-ar întâlni premierul şi reprezentanţii opoziţiei? Eu întotdeauna am afirmat că sunt obiective prioritare, de interes naţional, în legătură cu care cei din majoritatea guvernamentală şi cei din opoziţie ar trebui să se înţeleagă. Întotdeauna au existat astfel de obiective", a afirmat Marko Bela.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, joia trecută, într-o conferinţă de presă, că îl încurajează public pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu "să reziste şantajului" făcut de UDMR în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

"Probabil că acest şantaj se va duce asupra PDL şi asupra primului-ministru, pentru că până la urmă o hotărâre de Guvern este semnată de primul-ministru. Eu îl încurajez public pe primul-ministru să reziste acestui şantaj şi, dacă va rezista, ceea ce sper că va face, voi fi primul care să salute atitudinea sa", spunea Antonescu la Târgu Mureş.

USL va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Ungureanu adoptă HG privind înfiinţarea liniei în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, a anunţat, luni, fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei.

Adomniţei a spus că USL cere demisia ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, pentru permiterea "ingerinţei" unui partid politic în comunitatea acadamică de la UMF Târgu Mureş, el precizând că HG de înfiinţare a liniei în limba maghiară va fi desfiinţată imediat după venirea USL la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici