Marko: Guvernul ia greu deciziile, sunt multe tergiversări, dar UDMR nu părăseşte coaliţia

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, spune că este nemulţumit că Guvernul ia deciziile greu, cu "multe ezitări şi tergiversări", dar că Uniunea nu are intenţia de a părăsi coaliţia.

22 afișări
Imaginea articolului Marko: Guvernul ia greu deciziile, sunt multe tergiversări, dar UDMR nu părăseşte coaliţia

Marko: Guvernul ia greu deciziile, sunt multe tergiversări, dar UDMR nu părăseşte coaliţia (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a declarat miercuri într-o conferinţă de presă susţinută la UDMR Arad că Uniunea nu are "niciun interes pentru litigii, conflicte, disfuncţionalităţi în coaliţie".

"Sigur că şi pe noi ne nemulţumeşte că deciziile se iau greu, Guvernul are multe ezitări şi tergiversări. De aceea, nu ne strică o critică din partea opoziţiei, care să ne ajute să facem treaba mai repede", a spus Marko Bela.

Întrebat dacă UDMR are în vedere alte formule de guvernare, Marko Bela a spus că, în orice alt guvern, Uniunea ar face "acelaşi lucru".

"Se speculează foarte mult intenţiile noastre. Propuneri să ieşim din coaliţie nu am primit în UDMR, cu o singură excepţie, domnul Frunda. E o voce singulară, e adevărat că e importantă, dar alte propuneri nu există. De ce să plecăm din acest guvern în altul şi să facem acelaşi lucru?", s-a întrebat vicepremierul.

Marko Bela a afirmat că ar fi preferat ca în această perioadă de dificultăţi economice UDMR să se regăsească în opoziţie.

"Şi mie mi-ar plăcea să fiu în opoziţie în această perioadă, dar dacă am ales guvernarea trebuie să ne asumăm şi dificultăţile", a spus Marko Bela.

El a menţionat că UDMR şi coaliţia guvernamentală şi-au stabilit priorităţile pentru această toamnă şi se acţionează pentru îndeplinirea lor.

"Vrem să impunem o stabilitate în funcţionarea coaliţiei şi a Guvernului. Priorităţile se referă în continuare la problemele economice, stimularea economiei (…) Adoptarea Legii educaţiei este un deziderat primordial pentru această perioadă. E important domeniul pentru că vom reuşi să impunem o descentralizare şi o reformă profundă, cu impact asupra tuturor domeniilor vieţii publice", a spus vicepremierul.

Marko Bela participă, la Arad, la manifestări comemorative dedicate celor 13 generali maghiari ucişi în 6 octombrie 1849.

Premierul Emil Boc declara luni că nu există disfuncţionalităţi care să pună în pericol existenţa coaliţiei de guvernare, despre care a spus că este solidă şi capabilă să-şi respecte angajamentele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici