Boc: Nu avem probleme de disfuncţionalitate sau care să pună în pericol existenţa coaliţiei

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că în acest moment nu există disfuncţionalităţi care să pună în pericol existenţa coaliţiei de guvernare, despre care a spus că este solidă şi capabilă să-şi respecte angajamentele.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu avem probleme de disfuncţionalitate sau care să pună în pericol existenţa coaliţiei

Boc: Nu avem probleme de disfuncţionalitate sau care să pună în pericol existenţa coaliţiei (Imagine: Liviu Adăscăiţei/Mediafax Foto)

"Nu avem, în acest moment, în coaliţie, probleme de disfuncţionalitate sau probleme care să pună în pericol existenţa şi funcţionarea coaliţiei. În acest moment, coaliţia este solidă, este capabilă să-şi respecte angajamentele pe care le are. Este capabilă să ducă procesul de reformă mai departe", a afirmat prim-ministrul.

Emil Boc a răspuns astfel la o întrebare privind existenţa unor discuţii în contradictoriu cu UDMR pe tema asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Premierul s-a întâlnit, luni, cu deputaţii PDL, unde a discutat despre priorităţile legislative ale Guvernului.

Unii parlamentari au ridicat probleme legate de comunicarea cu miniştrii şi situaţiile din teritoriu.

Întrebat în legătură cu nemulţumirile parlamentarilor PDL, Boc a spus că este vorba despre probleme punctuale. "Sunt probleme punctuale care trebuie rezolvate punctual", a arătat Boc.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a spus, într-un interviu publicat de "Gândul", că a ajuns la concluzia că partidul său face parte dintr-o coaliţie lipsită de disciplină şi rigoare.

"Eu cred că se vede foarte bine acest lucru, în Parlament în primul rând, sunt mereu probleme cu votul, absenţe de foarte multe ori, se văd aceste lucruri mai ales în PDL, mai puţin în UDMR, chiar dacă sunt şi la unii oameni de la noi", a declarat, pentru gândul, Marko Bela.

Preşedintele UDMR a mai spus că nu exclude participarea la o altă coaliţie de guvernare, dacă va apărea o suluţie mai bună: "Imediat cum va apărea o alternativă şi o soluţie mai bună decât ceea ce am ales noi, şi eu mă voi pune pe gânduri".

Totodată, vicepremierul se disociază de unele din posibilele măsuri ale actualei coaliţii: "În nici un caz nu vom accepta nicicum să se atingă cineva de pensiile mici, cel puţin sub 1000 de lei".

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a spus că soluţia cea mai bună de coaliţie este cea de astăzi şi că nu este "absolut niciun fel de problemă" în coaliţia de guvernare.

"Deocamdată aşa traducem noi: soluţia cea mai bună de coaliţie este cea care este astăzi. Nu este absolut niciun fel de problemă", a afirmat Videanu, întrebat în legătură cu declaraţiile liderului UDMR Marko Bela.

El a spus că a discutat cu Marko Bela, adăugând că interpretează afirmaţiile acestuia "ca pe o chestie de responsabilitate".

"Acest lucru noi l-am discutat cu Marko Bela, o iau ca pe o chestie de responsabilitate, dânsul a spus de fiecare dată: «nu avem niciun fel de problemă cu actuala coaliţie, noi dacă vom avea o problemă o să spunem public»", a adăugat Adriean Videanu.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a spus, la rândul său, că în coaliţie lucrurile au funcţionat foarte bine, iar reprezentanţii UDMR nu au reproşat nimic PDL.

"Nu am ce să comentez, venind de la coaliţie unde lucrurile au funcţionat foarte bine", a spus Blaga.

Întrebat dacă UDMR a reproşat ceva, Blaga a răspuns: "Nu, absolut deloc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici