Marko, în UDMR: Să avem o politică de coaliţii, nu să jurăm iubire eternă lui Băsescu, PDL, PNL, PSD

Marko Bela a spus, într-o şedinţă a UDMR din 27 ianuarie, că este nevoie de o schimbare în conducerea Uniunii, dar pentru ca linia UDMR să fie continuată, respectiv să fie partid parlamentar, să aibă o politică de coaliţii, dar fără să jure "iubire eternă" lui Traian Băsescu, PDL, PNL sau PSD.

18 afișări
Imaginea articolului Marko, în UDMR: Să avem o politică de coaliţii, nu să jurăm iubire eternă lui Băsescu, PDL, PNL, PSD

Marko, în UDMR: Să avem o politică de coaliţii, nu să jurăm iubire eternă lui Băsescu, PDL, PNL, PSD (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Conform unor înregistrări dintr-o şedinţă a UDMR Mureş din 27 ianuarie, făcute publice de HotNews, preşedintele Uniunii, Marko Bela, le-a spus participanţilor că el consideră că, după 18 de ani, este nevoie de o schimbare de oameni în conducerea formaţiunii.

"Sigur, această schimbare de persoane trebuie însoţită de regândirea mecanismului de luare a deciziilor şi a altor lucruri. Dar toate astea pentru ca UDMR să-şi continue drumul pe care şi l-a ales, respectiv să fie partid parlamentar, să aibă o politică de coaliţii fără restricţii cu partidele româneşti, nu să jurăm iubire eternă lui Traian Băsescu, PDL, PNL sau PSD", a menţionat Marko Bela.

El a invocat totodată posibilitatea apariţiei unor dileme legate de condiţiile şi termenele până la care UDMR poate merge în actuala coaliţie.

"Prevăd că UDMR o să aibă dileme uriaşe legat de coaliţia actuală, respectiv cum, în ce condiţii şi până când putem să mergem împreună în această coaliţie, pentru că se pare, situaţia se schimbă, de aceea trebuie să analizăm săptămână de săptămână, lună de lună ce facem. Vreau să cred că UDMR are forţa şi capacitatea de a câştiga alegerile următoare dacă ne formăm opinia împreună. A fost dificil şi când am realizat Solidaritatea Maghiară cu Tokes, ne-am chinuit enorm de la întâlnire la întâlnire, dar până la urmă am reuşit. Vreau să cred că putem realiza unitatea totală a maghiarimii din Transilvania, putem asigura succesul electoral al UDMR, dar pentru asta trebuie să muncim foarte mult, de dimineaţă până seara şi de seara până dimineaţa şi trebuie să punem la o parte anumite greutăţi, de exemplu ca UDMR să fie condus de un preşedinte care l-a condus timp de 18 ani şi care în ochii multora s-a erodat în anumite privinţe. A fost destul, trebuie o schimbare şi de aceea cred şi eu că este necesară o schimbare de generaţii şi o schimbare de persoane", a adăugat el, potrivit înregistrării postate pe hotnews.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici