Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formaţiune politică stabilă în Parlament

Fostul preşedinte al UDMR senatorul Marko Bela a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea arată că Uniunea va rămâne o formaţiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunităţii maghiare, dar şi ale ţării.

110 afișări
Imaginea articolului Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formaţiune politică stabilă în Parlament

Marko Bela (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Senatorul UDMR de Mureş Marko Bela a spus că le mulţumeşte pentru încredere alegătorilor care au votat cu Uniunea, apreciind că la baza acesteia stă de fapt o activitate de două decenii a reprezentanţilor formaţiunii în interesul comunităţii maghiare, al ţării, precum şi al regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acest rezultat e cu atât mai valoros cu cât de data aceasta ne-am confruntat cu o competiţie - existenţa unui partid maghiar, PPMT, care a încercat să diminueze şansele UDMR de reuşită de intrare în Parlament. N-au avut succes în ce priveşte această competiţie", a spus Marko, adăugând că încrederea demonstrată de alegători îi onorează pe reprezentanţii formaţiunii. 

El a afirmat că se aşteptă rezultatele oficiale, subliniind că rezultatele exit poll-urile arată că Uniunea va rămâne o formaţiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunităţii, ale regiunii şi ale ţării.

"Pe noi ne onorează încrederea alegătorilor şi rezultatele - deocamdată cele arătate de exit-poll-uri, pentru că trebuie să aşteptăm totuşi rezultatele oficiale. Deci aceste rezultate arată că vom rămâne o formaţiune politică stabilă în Parlamentul României, o formaţiune care va reprezenta în mod consecvent interesele comunităţii maghiare din România şi, în acelaşi timp, interesele întregii ţări în interesele acestor meleaguri mureşene", a spus Marko Bela. 

La rândul său, senatorul UDMR de Mureş György Frunda a spus că speră să obţină un nou mandat şi le mulţumeşte membrilor echipei sale de campanie.

"Cred că ce se putea face la nivel de Târgu Mureş, am făcut, printr-o campanie pozitivă, constructivă. Sper să aibă un rezultat pozitiv, mă bucur că PPMT nu şi-a atins scopul - de a stopa UDMR în încercarea de a intra în Parlament. Existenţa acestui partid ne face să ne gândim la o nouă politică, ce o vom discuta în viitor", a spus Frunda.

El a adăugat că, în Parlament, reprezentanţii Uniunii vor continua lupta pentru interesele comunităţii maghiare, dar au şi idei pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a precizat că, în toate estimările, UDMR a trecut de pragul electoral de cinci la sută, ceea ce înseamnă că a rămas un factor important pe paleta politică a României.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, duminică seară, la Miercurea Ciuc, că UDMR a intrat în Parlamentul României, conform cifrelor din exit-poll-uri, cu peste 5 la sută, spunând că "UDMR nu este un partid de 5 la sută, şi este un partid care reprezintă comunitatea maghiarilor din România".

El mai spus că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu şeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea "va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile".

USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici