Marko: Nu accept să nu am dreptul ca în plen să dau un vot în orice problemă privind Parlamentul

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că Legea educaţiei aflată în Senat nu este identică cu aceea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, singura asemănare dintre cele două legi fiind doar 30 de articole din cele peste 300.

21 afișări
Imaginea articolului Marko: Nu accept să nu am dreptul ca în plen să dau un vot în orice problemă privind Parlamentul

Marko: Nu accept să nu am dreptul ca în plen să dau un vot în orice problemă privind Parlamentul (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

El a arătat că legea fundamentală a statului, Constituţia, nu conţine nicio restricţie privind posibilitatea Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe un proiect de lege.

Marko Bela a spus că, în calitatea sa de senator, a susţinut în Senat retrimiterea la Comisia de învăţământ a Legii educaţiei.

El a menţionat, referitor la moţiunea de cenzură, că are dreptul ca parlamentar să dea un vot în Parlament "pe orice problemă care priveşte Parlamentul". "Nu accept, în calitate de senator, să nu am dreptul ca în plenul Camerelor reunite să nu am un vot de dat în orice problemă care priveşte Parlamentul", a mai spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici