Mazăre: Kovesi ar trebui trasă pe dreapta şi cercetată de un procuror

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat marţi că procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, "ar trebui trasă pe dreapta şi cercetată de un procuror", în legătură cu "tergiversarea" dosarelor în care este implicat Mircea Băsescu.

791 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Kovesi ar trebui trasă pe dreapta şi cercetată de un procuror

Radu Mazare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Doamna Kovesi, înainte de a da sugestii judecătorilor, ar trebui să dea nişte explicaţii cum e cu fratele preşedintelui, cu tergiversarea dosarelor, cum a mutat dosarele în anul 2011. Ea trebuie să explice cum a luat dosarul procurorului Iacobescu, unde sunt interceptările din 2011. De ce nu s-au făcut percheziţii la rude? Poate găseau banii ţiganilor. Pe mine m-au percheziţionat, şi fratele, şi mama, prietenii. La Băsescu, nimic. În opinia mea, ea ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de un procuror şi dacă e curată să revină", a spus Radu Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din judeţul Constanţa.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen fiind stabilit în 2 septembrie.

Într-un alt dosar, Radu Mazăre este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Procurorii DNA l-au acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a-l ajuta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazăre mai este acuzat că nu trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi omul de afaceri Avraham Morgenstern şi fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, acesta fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Procurorii DNA au făcut, în 8 aprilie, percheziţii la Primăria Constanţa şi la vila din Mamaia a primarului Radu Mazăre. Anchetatorii au ridicat atunci mai multe documente, dar şi unităţi de calculator şi laptopuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici