MDRT: Nu s-au contractat fonduri pentru construcţia unui parc de distracţii în Giurgiu

MDRT nu a contractat, nici din fonduri UE şi nici din fonduri guvernamentale, construcţia vreunui parc de distracţii în Ogrezeni sau în altă localitate din judeţul Giurgiu, a precizat ministerul, ca reacţie la datele din dosarul deputatului PDL Dan Păsat cu privire la accesarea de finanţare UE.

192 afișări

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a contractat, nici din fonduri europene şi nici din fonduri guvernamentale, construcţia vreunui parc de distracţii în localitatea Ogrezeni sau în vreo altă localitate din judeţul Giurgiu. Un astfel de proiect nu a ajuns niciodată la minister. (...) De aceea apreciem că orice referiri la un eventual amestec al MDRT şi al ministrului Elena Udrea în acest caz sunt lipsite de temei", se arată într-un comunicat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) referitor la informaţiile din dosarul deputatului Dan Păsat, vehiculate în mass-media, cu privire la proiecte finanţabile prin fonduri europene.

Instituţia precizează că axa care ar fi permis finanţarea acestui tip de proiect este inchisă, fondurile europene alocate regiunii Bucureşti-Ilfov pentru DMI 5.2 (Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice) din cadrul Axei 5 a Programului Operaţional Regional fiind epuizate.

"Orice iniţiativă care este construită pentru a obţine finanţări europene trebuie să parcurgă o procedură legală, ori în acest caz nu există nici măcar o cerere depusă la autorităţi pentru obţinerea vreunei finanţări", se mai arată în comunicat.

"De aceea, apreciem că orice referiri la un eventual amestec al MDRT şi al ministrului Elena Udrea în acest caz sunt lipsite de temei", mai susţine sursa citată.

Potrivit Realitatea TV, care citează referatul DNA, Dan Păsat ar fi încercat să îşi folosească poziţia în partid pentru construirea unui parc de distracţii din fonduri europene, pe propriul teren, în Ogrezeni. Procurorii au ataşat în referatul cu propunerea de arestare a lui Dan Păsat o discuţie a deputatului PDL cu un prieten, din ianuarie 2010. Din aceasta ar reieşi că cei doi plănuiau să o convingă pe Elena Udrea să aprobe construcţia unui parc de distracţii în Giurgiu, din fonduri europene, pe un teren ce le aparţinea.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

La data de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şi sub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

Marţi, solicitarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sală au fost prezenţi 292 de deputaţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care patru voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă". Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Deputatul PDL Dan Păsat nu are voie să plece din ţară, procurorii DNA comunicându-i, vineri, impunerea acestei interdicţii în dosarul în care este acuzat de şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici