Medicul Paul Porr este noul preşedinte al FDGR, înlocuindu-l pe Klaus Iohannis

Medicul Paul Porr, consilier judeţean la Sibiu, a fost ales, marţi, preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), după ce Klaus Iohannis a renunţat la această funcţie odată cu intrarea în PNL.

385 afișări
Imaginea articolului Medicul Paul Porr este noul preşedinte al FDGR, înlocuindu-l pe Klaus Iohannis

Paul Porr (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai FDGR din întreaga ţară s-au reunit, marţi, la Sibiu, pentru a alege noul preşedinte al formaţiunii, după ce Klaus Iohannis a renunţat la această funcţie "din motive etice".

La încheierea lucrărilor Adunării Reprezentanţilor, fostul preşedinte al FDGR Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că medicul Paul Porr este noul lider al formaţiunii.

Iohannis a spus că a rămas simplu membru al formaţiunii şi a refuzat orice funcţie de conducere în structurile FDGR, deşi i s-au propus variante.

"Eu sunt în situaţia, aparent paradoxală, de a fi apărat tot timpul independenţa politică a FDGR şi de a fi devenit cel mai cunoscut membru al FDGR, membru într-un partid politic. Pasul pe care l-am făcut înspre PNL l-am explicat şi nu vreau să revin, însă din motive, în esenţă de etică, am vrut să renunţ la toate posibilele poziţii din FDGR, tocmai pentru a nu fi eu acela care creează o legătură între FDGR şi un partid politic. Asta nu înseamnă că am renunţat la simpatiile mele pentru FDGR şi asta nu înseamnă că nu există simpatii liberale pentru Forum, însă nu am acceptat să formalizez aceste legături", a declarat Iohannis.

Noul lider al FDGR Paul Porr a spus, în discursul său, că mandatul său va sta "sub semnul continuităţii".

"Acest mandat va fi sub semnul continuităţii. Vom continua să facem ceea ce am făcut şi până acum şi vom păstra aceeaşi loialitate faţă de statul român", a spus Porr.

El a afirmat că, în timpul mandatului său, FDGR va avea o "colaborare constructivă şi pragmatică" cu partidele politice din România şi "relaţii colegiale" cu reprezentanţii celorlalte 17 minorităţi care mai există în România.

"Nu vom permite altora să vorbească şi în numele nostru", a spus Porr.

Totodată, noul preşedinte al FDGR a menţionat că formaţiunea va continua să îndeplinească "funcţia de punte" între România şi Germania, în principal, dar şi între România şi alte state vorbitoare de limbă germană, cum ar fi Austria şi parţial Elveţia, funcţie pe care FDGR a îndeplinit-o "încă din 1990 de la înfiinţarea sa".

"Din păcate, cu Schengen nu am prea fost întrebaţi, dar vom face lobby în continuare pentru aderarea României", a afirmat Porr.

Paul Porr s-a născut în 1951, la Mediaş, este căsătorit şi are doi copii. Porr a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca şi a fost, în perioada 1997-2000, director general al Spitalului Clinic de Adulţi din Cluj-Napoca.

Din 2006, Porr s-a stabilit la Sibiu, fiind conferenţiar la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Medicină "Victor Papilian" şi şeful Secţiei Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Totodată, Paul Porr este consilier judeţean ales din partea FDGR şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Porr a intrat în FDGR încă de la înfiinţare, în 1990, iar în perioada 1990 - 1995 a condus FDGR Cluj, după care a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei regionale a FDGR Transilvania, dar şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei naţionale a FDGR.

Klaus Iohannis a condus FGDR în ultimii 11 ani.

Recent, Klaus Iohanni a devenit membru PNL, iar sa sfârşitul săptămânii trecute, la Congresul PNL, el a devenit prim-vicepreşedinte al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici