Merkel: Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem o integrare mai consistentă a României în UE

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a dat asigurări, marţi, în timpul convorbirilor oficiale cu preşedintele Traian Băsescu, că ţara sa este întotdeuna dispusă să ajute România "pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană".

16 afișări
Imaginea articolului Merkel: Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem o integrare mai consistentă a României în UE

Merkel: Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem o integrare mai consistentă a României în UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doamnă cancelar, vă mulţumesc pentru vizita pe care o faceţi în România, este pentru noi şi pentru români o onoare să vă primim, vizita dumneavoastră ne va prilejui discuţii cu privire la relaţia bilaterală şi proiectele europene foarte importnate pe care le avem împreună. De asemenea, ţin să vă mulţumesc pentru asistenţa pe care ne-aţi acordat-o atât în problema MCV, cât şi în toate problemele pe care România le-a avut atât în perioada de pre-aderare, cât şi acum, după ce am devenit membri ai Uniunii Europene", a spus, în debutul convorbirilor oficiale, Traian Băsescu.

Anterior, şeful statului român purta o conversaţie în limba engleză cu Angela Merkel, iar când a fost atenţionat că jurnaliştii au intrat în sală şi să vorbească în română, preşedintele Băsescu a făcut o glumă: "Ei oricum îmi vor critica engleza şi mie îmi place să fiu criticat".

La rândul său, cancelarul federal Angela Merkel a afirmat că Germania este întotdeauna dispusă să susţină România.

"Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză şi cred că această vizită de astăzi va fi o contribuţie ulterioară să avem relaţii mai intense decât sunt deja", a susţinut Merkel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici