Mesajele prezidenţiabililor în campanie. Iohannis a devenit viral cu mesajul „PORN”/ FOTO

Mesajele de campanie au apărut deja pe bannere la fiecare colţ de stradă. Prezidenţiabilii încearcă să convingă prin mesaje puternice, iar în cazul unora, cum este chiar şeful statului, atrag şi zâmbete. Primele litere din mesajul lui Klaus Iohannis înseamnă „PORN”, au remarcat internauţii.

13655 afișări
Imaginea articolului Mesajele prezidenţiabililor în campanie. Iohannis a devenit viral cu mesajul „PORN”/ FOTO

Mesajele prezidenţiabililor în campanie. Iohannis a devenit viral cu mesajul „PORN”/ FOTO

Deşi campania oficială începe pe 12 octombrie, candidaţii la prezidenţiale au dat startul competiţiei, amplasând corturi şi bannere cu mesaje.

Mesajul actualului preşedinte Klaus Iohannis este “Pentru o Românie normală”, luând fiecare primă literă din cuvânt se ajunge la cuvântul PORN. Acesta detaliu a devenit viral pe Facebook, iar mesajele nu s-au lăsat aşteptate:

“Ce iese dacă abreviem sloganul lui Iohannis? E de pe pagina oficiala. Preşedintele porn? E bun, potrivit, veridic, nu? Că parcă toţi ne-au … în anii ăştia din toate poziţiile”.

“PORN Level : President”

„Echipa lui KWI nu bubuie deloc de inteligenta. Asta e clar! Cum sa-i faci presedintelui in functie un astfel de slogan - PORN??!! Am tot sperat sa fie fake!”, a scris şi jurnalistul Bogdan Ocnaru, pe Facebook.

Sloganul premierului Viorica Dăncilă este ,,Alături de fiecare român”. Candidatul PSD pune accentul, în lupta pentru prezidenţiale, pe cetăţeni, din spusele sale.

Mesajul de campanie al prezidenţiabilului USR-PLUS, Dan Barna, este „Fericiţi în România”.

Şi UDMR va merge alături de Kelemen Hunor în cursa pentru Cotroceni cu mesajul „Respect pentru toţi”.

Theodor Paleologu, candidatul susţinut de PMP, îşi rezumă obiectivele campaniei în trei cuvinte: ,,Respect. Educaţie. Performanţă”.

Fostul şef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul Pro România, Victor Ponta, principalii susţinători ai candidatului Mircea Diaconu, trimit un mesaj electoratului „Semnează pentru Mircea Diaconu cu bună credinţă.”

Viorel Cataramă a declarat, pentru MEDIAFAX, că va candida ca preşesinte al partidului politic Dreapta Liberală, cu un mesaj ProCapitalism. „Vrem să trimitem socialismul în istorie".

Şi Alexandru Cumpănaşu, care a anunţat că intră în lupta pentru prezidenţiale, drept candidat independent, a declarat că şi-a ales deja sloganul pentru campanie: „Lupt cu Mafia”. „O Romanie fără clanuri şi fără mafie e ce îmi doresc”.

Ramona Ioana Bruynseels, propunerea de candidat pentru prezidenţiale din partea Partidului Puterii Umaniste transmite: „E timpul pentru o nouă alegere, un nou viitor şi o nouă Românie”.

Partidul democraţiei şi al Solidarităţii, platforma Demos, l-a propus pe activistul Claudiu Crăciun, care mizează pe egalitatea dintre oameni, în lupta pentru Cotroceni.

Gheorghe Funar, fostul primar al oraşului Cluj-Napoca, şi-a construit mesajele politice pentru campanie, în jurul ideii de valorificare a bogăţiilor naturale.

Cătălin Berenghi, din patea Parrtidului DAC, are drept slogan „Gata cu batjocura!”.

Unele corturi ale prezidenţiabililor au fost deja vandalizate sau folosite drept spaţiu pentru tarabele femeilor sau bărbaţilor care vând haine sau fructe şi legume.

Candidaţii se pot înscrie la BEC în cursa pentru Cotroceni până pe 22 septembrie, ora 24.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie în ţară, iar în străinătate între 8 şi 10 noiembrie. Dacă niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi ale alegătorilor se organizează al doilea tur, pe 24 noiembrie. Lista candidaţilor este deja una lungă.

Până la această oră, 12 partide şi-au lansat candidaţii în cursa pentru Cotroceni, iar intenţia de a intra în lupta pentru cea mai important poziţie în stat a venit şi din partea uunor independenţi, printre care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata răpită şi ucisă în Caracal.
Actualul şef de stat Klaus Iohannis candidează din partea PNL pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Viorica Dăncilă candidează din partea PSD la alegerile prezidenţiale.

Mircea Diaconu va candida la alegerile pentru Cotroceni ca independent susţinut de alianţa ALDE-Pro România.

Theodor Paleologu candidează la alegerile prezidenţiale din partea PMP.

Şi partidele mici au venit cu câte un candidat. UMDR l-a desemnat pe Kelemen Hunor. În cursa pentru Cotroceni s-au anunţat şi mai mulţi candidaţi independenţi. Ei trebuie să strângă 200.000 de voturi pentru a putea candida. Şi aici lista e destul de lungă. Printre ei se află Alexandru Cumpănaşu, Liviu Pleşoianu, Florentin Pandele, Avram Iancu, Cătălin Berenghi, Bogdan Stanoevici sau Emanuel Onoriu, fiul cântăreţei Gabi Luncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici