Ministerul Sănătăţii: „Numărul de paturi funcţionale în secţiile ATI va creşte”. Cseke Attila cere DSP-urilor să aplice planurile de rezilienţă

  • Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de rezilienţă care au fost asumate la nivelul fiecărui judeţ.
  • Acestea prevăd creşterea numărului de paturi în secţiile ATI.
411 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: „Numărul de paturi funcţionale în secţiile ATI va creşte”. Cseke Attila cere DSP-urilor să aplice planurile de rezilienţă

Ministerul Sănătăţii: „Numărul de paturi funcţionale în secţiile ATI va creşte”. Cseke Attila cere DSP-urilor să aplice planurile de rezilienţă

Ministrul interimar al Sănătăţii a participat marţi la o videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, în care s-a discutat despre pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor trece la creşterea numărului de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă. De asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU.

Mai mult, ministrul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici