„Miniştrii 1%“: acesta este bilanţul miniştrilor transporturilor la atragerea de fonduri UE

Bilanţul fondurilor europene atrase până în decembrie 2010 arată dezastrul de la Transporturi: doar 47 mil. euro plăţi de la UE dintr-un disponibil de 4,5 mld. euro. Există pericolul să pierdem banii alocaţi acestui sector în favoarea altor state.

24 afișări
Imaginea articolului „Miniştrii 1%“: acesta este bilanţul miniştrilor transporturilor la atragerea de fonduri UE

„Miniştrii 1%“: acesta este bilanţul miniştrilor transporturilor la atragerea de fonduri UE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Din cele 4,57 de miliarde de euro pe care Uniunea Europeană le-a alocat României între 2007 şi 2013 pentru infrastructură, Ministerul Transporturilor nu a atras până în decembrie 2010 decât 47 de milioane de euro - adică 1% din sumă.

Acesta este cel mai slab procent de atragere a fondurilor europene dintre toate capitolele, cu toate că aici era cea mai mare nevoie de investiţii.

Astfel, o activitate de la care se aşteaptă ieşirea din criză cum este construcţia infrastructurii (care ar crea nu doar locuri de muncă, dar ar impune o dinamică nouă şi afacerilor conexe - ciment, asfalt, beton) şi, odată modernizată infrastructura, ar ajuta firmele de transport de marfă, turismul şi ar atrage investitorii, este aproape îngheţată.

Din cauza cui şi cine plăteşte pentru aceste rezultate dezastruoase?

Citeşte mai multe despre bilanţul miniştrilor transporturilor la atragerea de fonduri UE pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici