Ministrul Agriculturii aşteaptă lista de revendicări de la fermierii protestatari până vineri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a invitat pe fermieri, procesatori şi retaileri la discuţii pentru a găsi soluţii şi aşteaptă lista de revendicări a protestatarilor până vineri.

170 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii aşteaptă lista de revendicări de la fermierii protestatari până vineri

Ministrul Agriculturii aşteaptă lista de revendicări de la fermierii protestatari până vineri

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Ministerul Agriculturii, ministrul Florin Barbu i-a invitat, luni, 15 ianuarie, la discuţii pe reprezentanţii tuturor asociaţiilor de fermieri, ai procesatorilor şi ai retailerilor.

Discuţiile se vor axa pe măsuri de sprijin şi soluţii de finanţare pentru toate situaţiile pe care le întâmpină cei care au business în domeniu în acest an agricol.

„Sunt alături de fermierii noştri pentru a găsi cele mai bune soluţii la toate problemele lor, avem programe de sprijin în derulare pentru majoritatea sectoarelor din agricultură, pentru a ne asigura astfel că vom avea producţii de calitate”, a declarat Florin Barbu.

Ministrul a precizat că invită mediul asociativ să transmită lista de revendicări până vineri, 12 ianuarie 2024, la Cabinetul ministrului.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susţine că nu a primit nicio revendicare de la fermierii care participă la protestul de miercuri, care, potrivit acestuia, este unul al transportatorilor. Barbu atrage atenţia că protestul este „folosit” politic. Protestul a fost anunţat online de fermieri, însă nu a fost asumat de vreo organizaţie. Conform postărilor de pe reţele sociale, la acţiune participă 122 de camioane şi 70 de tractoare. Fermieri din Buzău, Bacău şi alte judeţe din Moldova au plecat miercuri spre Capitală.

La această oră, traficul este blocat pe autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti de mai multe camioane ale transportatorilor rutieri care protestează, circulând cu viteză minimă. O coloană s-a format şi pe Centura Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici