Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susţine că nu a primit nicio revendicare de la fermierii care participă la protestul de miercuri, care, potrivit acestuia, este unul al transportatorilor. Barbu atrage atenţia că protestul este „folosit” politic.

394 afișări
Imaginea articolului  Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare

Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare

„Legat de protestul „spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat şi câţiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest. Din informaţiile apărute în spaţiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA şi cu permisele de conducere. Chiar dacă acestea nu ţin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare”, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta precizează că a stabilit o întâlnire cu toate asociaţiile şi federaţiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le are pregătite Ministerul pentru acest an.

„Vom putea vorbi, aşa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină şi sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest. Îi asigur pe toţi fermierii că subvenţiile se acordă la timp! Subvenţia la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă”, mai spune Barbu.

Potrivit ministrului, există un buget bun, în acest an, cu fonduri prevăzute pentru toate sectoarele şi Ministerul va continua să sprijine producţia românească.

Barbu adaugă că protestul spontan este distribuit pe reţelele sociale de un partid politic, respectiv de AUR şi atrage atenţia că „nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor şi agricultura românească pentru a încerca să câştige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje”.

Protestul a fost anunţaat online de fermieri, însă nu a fost asumat de vreo organizaţie. Conform postărilor de pe reţele sociale, la acţiune participă 122 de camioane şi 70 de tractoare. Fermieri din Buzău, Bacău şi alte judeţe din Moldova au plecat miercuri spre Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici