Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, exclude orice criză alimentară în România şi spune că alimentele nu vor fi raţionalizate.

349 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

Întrebat, duminică, despre eventualitatea unei crize alimentare şi despre faptul că PSD s-ar gândi să plafoneze preţurile la alimente, Adrian Chesnoiu a răspuns că la nivel global pot exista zone unde poate apărea penuria de alimente.

„În România şi în Europa în general, la nivelul de producţii pe care le avem, este exclus să apară o criză alimentară. Legat de ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, eu vă spun un singur lucru: că alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce speculează. Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte să luăm alimente pe cartelă”, a afirmat ministrul.

În ce priveşte „mijloacele de intervenţie ale statului în echilibrarea şi menţinerea unei sustenabilităţii a producătorilor şi a consumatorilor”, PSD şi Guvernul analizează „mai multe metode de intervenţie în vederea sprijinirii producătorilor şi a cetăţenilor”.

„Fiţi siguri că, la transparenţa care m-a caracterizat întotdeauna, atunci când vom finaliza analiza de impact voi veni cu aceeaşi deschidere în faţa dumneavoastră şi vă voi anunţa. (...) Vreau să îi asigur pe români că muncim şi sâmbătă şi duminică şi în fiecare zi pentru a ne asigura că au alimente şi alimentele de calitate”, a spus Chesnoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici