Ministrul Apărării propune un proiect ambiţios prin care România să devină un producător de medicamente şi vaccinuri

  • Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut declaraţii la şedinţa de autoevaluare a activităţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pe anul 2021.
  • Ministrul şi-a exprimat propunerile privind infrastructura sanitară şi industria producătoare de medicamente.
380 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării propune un proiect ambiţios prin care România să devină un producător de medicamente şi vaccinuri

Sursa Foto- Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut declaraţii la şedinţa de autoevaluare a activităţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pe anul 2021

Ministrul a vorbit despre dezvoltarea sistemului de apărare anti-pandemic în viitor prin propunerea unui mare proiect naţional - redarea importanţei Institutului Naţional Cantacuzino în contextul pandemic actual. 

„Acest instituti era să dispară, dar ministerul Apărării l-a preluat pentru a-i asigura supravieţuirea. Ministerul Apărării nu este numai singurul actor pentru că avem nevoie de colaborare şi cu celelalte ministere. Vorbim de un proiect care e cel mai important în sistemul nostru de rezilienţă. Pentru că trebuie să participăm şi noi la această ambiţie europeană ca să ne putem produce autonom în Europa.  Zona serurilor, a vaccinurilor, a medicamentelor  este foarte importantă pentru orice situaţie pandemică. Trebuie să facem un pas important spre cercetare aplicată şi producţie", a afirmat ministrul Vasile Dîncu. 

Ministrul a precizat că proiectul este necesar pentru a reconstrui industria românească a medicamentelor printr-un parteneriat cu zona privată şi alţi actori europeni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici