Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, va efectua o vizită oficială în Italia

  • Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, se va întâlni cu omologul său italian, Luigi di Maio
  • Întrevederea intervine în contextul tensiunilor privind contractele cu firma de telecomunicaţii Huawei
  • Statele Unite le cer ţărilor aliate să impună limite privind colaborarea cu Huawei
309 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, va efectua o vizită oficială în Italia

Sursa foto: profimedia

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, se va întâlni marţi, la Roma, cu omologul său italian, Luigi di Maio, a anunţat vineri seară Ministerul de Externe al Italiei, în contextul tensiunilor privind contractele cu grupul chinez de telecomunicaţii Huawei, informează agenţia Reuters.

Italia nu s-a raliat îndemnului Statelor Unite de a impune restricţii companiei Huawei, dar firma chineză a fost exclusă recent dintr-o licitaţie organizată de grupul Telecom Italia pentru achiziţionarea de echipamente destinate sistemului de telecomunicaţii 5G.

Pe 30 iulie, Luigi di Maio şi Wang Yi au discutat prin videoconferinţă despre diverse subiecte, inclusiv despre pandemie, despre parteneriate economice şi despre situaţia din Hong Kong.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici