Ministrul de Externe al Iranului spune că Donald Trump a fost ”îndemnat de aliaţi” să retragă SUA din Acordul nuclear

Ministrul de Externe iranian, Javad Zarif, a declarat marţi că aliaţii preşedintelui american Donald Trump „l-au păcălit” să se retragă din Acordul nuclear semnat în 2015, relatează Reuters.

941 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Iranului spune că Donald Trump a fost ”îndemnat de aliaţi” să retragă SUA din Acordul nuclear

Ministrul de Externe al Iranului spune că Donald Trump a fost ”îndemnat de aliaţi” să retragă SUA din Acordul nuclear

Zarif a transmis că John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitate şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au distrus un acord din anul 2005 prin faptul că au insistat ca Iranul să oprească îmbogăţirea uraniului.

„(Bolton şi Netanyahu, n.red.) l-au îndemnat pe Donald Trump să distrugă Acordul Nuclear din 2015 cu aceeaşi iluzie”, a transmis Javad Zarif.

Administraţia de la Teheran a anunţat duminică dimineaţă că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici