Ministrul de Externe al Norvegiei, despre refugiaţi: Cea mai gravă criză după al doilea Război Mondial

Ministrul de Externe al Norvegiei, Borge Brende, a declarat, joi, că valul de refugiaţi cu care se confruntă Europa reprezintă "cea mai gravă criză" de la al doilea Război Mondial încoace, precizând că este rezultatul neglijenţei comunităţii internaţionale.

235 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Norvegiei, despre refugiaţi: Cea mai gravă criză după al doilea Război Mondial

Ministrul de Externe al Norvegiei, despre refugiaţi: Cea mai gravă criză după al doilea Război Mondial (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Borge Brende a spus, într-o conferinţă de presă organizată în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, că actuala criză a refugiaţilor este rezultatul neglijenţei comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii paşnice pentru Siria, astfel încât s-a ajuns acum la o catastrofă umanitară, fiind afectate milioane de refugiaţi.

"Lucrurile cu care ne confruntăm sunt această migraţie în masă, este cea mai gravă criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial încoace şi toţi trebuie să ne asumăm responsabilităţi", a spus ministrul norvegian.

De asemenea, ministrul norvegian a mai spus că situaţia din Libia este extrem de dificilă şi că nu a fost găsită încă o soluţie viabilă pentru un acord de pace.

La rândul său ministrul român al Afacerilor Externe a precizat că persistenţa instabilităţii în vecinătatea europeană, evoluţiile economice actuale, valul de migraţie şi fenomenul terorist constituie provocări fără precedent, prin complexitate şi amploare, la care UE şi întreaga Europă trebuie să facă faţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici