Ministrul Finanţelor le cere deputaţilor să aprobe reducerea CAS

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, le-a cerut, marţi, deputaţilor să voteze legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, arătând că această măsură este “curajoasă şi pro-business” şi că sunt resurse pentru compensarea acesteia atât pentru anul 2014, cât şi pentru anii viitori.

261 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor le cere deputaţilor să aprobe reducerea CAS

Ioana Petrescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

“Există spaţiu suficient pentru a aplica această măsură şi pentru anul 2014”, a spus ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator.

Menţionând că legea privind reducerea CAS a primit votul senatorilor, Petrescu şi-a exprimat convingerea că va fi susţinută şi de deputaţi.

“Am avut un parcurs lung şi greoi cu această lege, am întâmpinat şi piedici, şi critici, dar ştiu că am avut şi multă susţinere şi suport pentru o lege al cărei scop este să ajute întreprinzătorii, angajatorii, cât şi angajaţii”, a adăugat Petrescu.

Reprezentanţii PSD, PNL, PDL şi grupul minorităţilor naţionale au precizat că vor susţine legea privind reducerea CAS.

Cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator a fost respinsă săptămâna trecută de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional, votul final fiind marţi la prânz.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici